Tematikus kereső

Készült: 2022.05.28.05:36:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

225. ülésnap, 3. felszólalás
Felszólaló Dr. Latorcai János (KDNP)
Felszólalás oka általános vita folytatása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:43

Felszólalások:  <<  3  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik a polgári törvénykönyvről szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása. A törvényjavaslatot T/7971. számon megismerhették. Nagy tisztelettel köszöntöm a díszpáholyban helyet foglaló dr. Vékás Lajos professzor urat, az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyetemi tanárát és mindazokat a kedves vendégeinket, akik személyes megjelenésükkel megtisztelik ezt a mai vitanapot. (Taps.)

Emlékeztetem önöket, hogy múlt heti ülésünkön sor került az előterjesztői expozéra, a bizottsági álláspontok ismertetésére, valamint a vezérszónoki felszólalásokra is. Most a további képviselői felszólalások következnek.

A házbizottság döntésének megfelelően a törvényjavaslat általános vitáját az előterjesztés szerkezeti rendjét követve tárgyalja az Országgyűlés. Ma az emberhez közvetlenül kötődő életviszonyokat szabályozó Első, Második, Negyedik és Hetedik könyvek vitájára kerül sor. A vita tárgyalásakor - a felemelt időkeretre tekintettel - a képviselői felszólalások 20 percesek lesznek.

Először az írásban előre jelentkezett képviselői felszólalások következnek. Elsőnek megadom a szót Varga István képviselő úrnak, a Fidesz képviselőcsoportjából. Parancsoljon, képviselő úr!

Felszólalások:  <<  3  >>    Ülésnap adatai