Tematikus kereső

Készült: 2022.05.25.11:40:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

222. ülésnap, 3. felszólalás
Felszólaló Dr. Latorcai János (KDNP)
Felszólalás oka általános vita megkezdve
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:11

Felszólalások:  <<  3  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, jegyző úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Mielőtt folytatnánk munkánkat, ülésvezetési kérdésben kell döntenie az Országgyűlésnek. Jakab István alelnök úr fel kíván szólalni a most következő előterjesztés tárgyalása során. Az alelnök képviselői felszólalása esetén a vita további szakaszában, illetve a határozathozatal során csak akkor vezetheti az ülést, ha ehhez az Országgyűlés előzetesen hozzájárul.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy hozzájárul-e ahhoz, hogy Jakab István alelnök úr az előterjesztés tárgyalásánál és a határozathozatalnál a továbbiakban vezethesse az ülést. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen, ez látható többség.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége indítványomat elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a polgári törvénykönyvről szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése. A törvényjavaslatot T/7971. számon ismerhették meg.

Engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem az előterjesztés tárgyalására érkezett kedves vendégeinket, közülük is kiemelten Kovács Máriát, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettesét és dr. Vékás Lajos urat, az Eötvös Loránd Tudományegyetem professzorát, akik itt a helyszínen, a díszpáholyból követik munkánkat.

Tájékoztatom önöket, hogy az általános vita megkezdése során ma az expozéra, a bizottsági többségi és kisebbségi vélemények ismertetésére, valamint a vezérszónoki felszólalásokra kerül sor. A további képviselői felszólalásokra a vita folytatásában lesz lehetőség.

Most az előterjesztői expozé következik. Megadom a szót Répássy Róbert közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkárnak, a napirendi pont előadójának, 45 perces időkeretben, aki az expozét innen, az emelvényről fogja elmondani. Most megvárjuk, amíg az államtitkár úr felérkezik az emelvényre, köszönöm szépen. Államtitkár úr, öné a szó, parancsoljon!

Felszólalások:  <<  3  >>    Ülésnap adatai