Aktuális

Hírek, események

Múzeumok Éjszakája logó.A Múzeumok Éjszakája keretében június 24-én az Országgyűlési Múzeum számos programmal várja az érdeklődőket. A látogatók megismerhetik a Rákosi- és a Kádár-korszak politikai karikatúráit, szerepjáték keretében visszautazhatnak egy 16. századi tábori országgyűlésre, vagy a legérdekesebb történelmi jogeseteket megvizsgálva helyezkedhetnek bele korabeli jogásztanoncok szerepébe. Az érdeklődőket kézműves sarok is várja, és bejárható lesz az In memoriam 1956. október 25. emlékhely és kiállítás. A Kossuth térre látogatók ingyenes Tér-Zene koncertet hallgathatnak meg, fellép a Malek Andrea duó.

​​​​​​​Az Országház Könyvkiadó standja a 93. Ünnepi Könyvhéten, 2022Az Országház Könyvkiadó a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó területén megrendezésre kerülő 94. Ünnepi Könyvhét keretében június 8–11. között a 10-es standon mutatja be az elmúlt évek könyvtermését. Az érdeklődők az Országház, a Kossuth Lajos tér és a magyar törvényhozás történetét feldolgozó számos magyar és idegen nyelvű történelmi, művészettörténeti, idegenforgalmi és ismeretterjesztő kiadvány közül válogathatnak.

 

Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora és Such György, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója az együttműködési megállapodás aláírását követően.Az Országgyűlési Könyvtár és a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara között korábban létrejött együttműködési megállapodás újragondolását követően június 5-én új, kibővített szerződés jött létre az Országgyűlés Hivatala és az egyetem között. A dokumentumot Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora és Such György, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója látta el kézjegyével.

Habsburg Ottó és Szabad György az Országházban.1993. június 7–9. között az Országházban tartott tanácskozást a magyar Országgyűlés és az Európai Parlament küldöttsége, hogy áttekintsék az Európai Közösség és Magyarország kapcsolatainak alakulását.

Csoportkép a vetélkedő résztvevőiről.A nemzeti összetartozás napja alkalmából június 2-án a Kossuth téren és az Országházban megtartották az Együtt Határok Nélkül vetélkedőt; emellett a Nemzet Főterén rendhagyó történelemórák is zajlottak. A két eseményen összesen kétszázkilencven diák vett részt. Ezen a napon az idei Tér-Zene koncertsorozat nyitóelőadása is várta az érdeklődőket.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2023. évi szeptember - október havi ülésterve (2023.09.25.)

Az Országgyűlés 2023. évi őszi ülésszaka szeptember 25-26-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!