Aktuális

Hírek, események

A hun–magyar mondakör jeleneteit, alakjait ábrázoló mennyezetképek a képviselőházi társalgóban.1897. szeptember 15-én kötöttek szerződést Vajda Zsigmonddal a két országházi társalgó mennyezetképének elkészítésére.

II. Erzsébet angol királynő beszédet mond az Országházban, 1993. május 5.2022. szeptember 8-án 96 évesen elhunyt II. Erzsébet királynő, az Egyesült Királyság uralkodója. A 70 éven át uralkodó királynőt világszerte nagy tisztelet övezte. 1993-as magyarországi látogatása alkalmával beszédet mondott az Országházban a magyar törvényhozás plénuma előtt.

A kötet borítója.Országházi legendárium címmel családi mesekönyv jelent meg az Országház Könyvkiadó gondozásában. A kötet történeteiben megelevenednek a hun–magyar eredet csodás világának eseményei, Árpád-házi királyaink legendás cselekedetei, dicső nagyjaink tettei és küzdelmes évszázadaink jelentős pillanatai. Illusztrációként az Országház nagy méretű falképei szolgálnak, melyeket testközelből szemlélhetnek meg az olvasók.

Kulturális Örökség Napjai, 2019.Az Országház a Kulturális Örökség Napjai keretében szeptember 17-én és 18-án megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. Az érdeklődőket nyolcféle különleges séta, színházi előadás és koncert várja.

Steindl Imre portréja, 1902.Steindl Imre építész, műegyetemi tanár munkásságának csúcsát az Országház épülete jelentette. Művének végső befejezését és rendeltetésszerű használatbavételét azonban nem érhette meg: öt héttel a képviselőház első országházi ülése előtt, 1902. augusztus 31-én elhunyt.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2023. évi szeptember - október havi ülésterve (2023.09.25.)

Az Országgyűlés 2023. évi őszi ülésszaka szeptember 25-26-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!