Aktuális

Hírek, események

Ülésezik az Országgyűlés, 1992. augusztus 31.1992. szeptember 29-én az Országgyűlés határozatot hozott az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről 1950-ben Rómában született egyezmény és kiegészítő jegyzőkönyvei megerősítéséről (57/1992. (X. 15.) OGY határozat az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló Egyezmény megerősítéséről).

Az Országház Könyvkiadó standja a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, 2019.Az Országház Könyvkiadó a Millenárison megrendezésre kerülő 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében 2022. szeptember 29. és október 2. között a D épület D40-es standján mutatja be kiadványait. Az érdeklődők az Országház, a Kossuth Lajos tér és a magyar törvényhozás történetét feldolgozó számos magyar és idegen nyelvű történelmi, művészettörténeti, idegenforgalmi, ismeretterjesztő kötet közül válogathatnak.  A legkisebbeket gyermekkönyvek várják.

A 2017 óta évente megrendezésre kerülő verseny célja kiválasztani azokat a kiváló magyar borokat, amelyek az Országgyűlés hivatalos eseményein, illetve reprezentációs ajándékként méltón képviselik a magyar borkultúrát. Az idei bormustrára a meghirdetett kilenc kategóriában 181 palack érkezett 89 pincészettől, 19 történelmi magyar borvidékről.

Virtuális séta – Az Országház tetőszintjének részlete.Az Országház nevezetes helyszínei és a Kossuth tér mellett immár az Országház tetőszintje is bejárható virtuálisan. A látogató az online térben a tető különleges perspektívájából tekinthet szét, és csodálhatja meg a páratlan kilátást, miközben számos érdekességre is bukkanhat.

Péchy Tamás házelnöki portréja, Ábrányi Lajos festménye, 1892.1897. szeptember 17-én hunyt el Péchy Tamás politikus, országgyűlési képviselő, közmunka- és közlekedésügyi miniszter, a képviselőház elnöke.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2023. évi szeptember - október havi ülésterve (2023.09.25.)

Az Országgyűlés 2023. évi őszi ülésszaka szeptember 25-26-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!