Aktuális

Hírek, események

Borisz Jelcin felszólal az Országgyűlés ülésén, 1992. november 11.1992. november 10-én Borisz Jelcin, az Orosz Föderáció elnöke hivatalos látogatásra érkezett Magyarországra. Az orosz államfő november 11-én az Országházban találkozott Göncz Árpád köztársasági elnökkel, Antall József miniszterelnökkel, Szabad György házelnökkel, valamint a parlamenti frakciók vezetőivel, majd beszédet mondott a törvényhozás plénuma előtt.

Az 1921 – A Nagy Újrakezdés című konferencia, 2022. november 9.1921 – A Nagy Újrakezdés címmel történettudományi konferencia került megrendezésre november 9-én az Országház főrendiházi üléstermében. A rendezvény előadói a legújabb kutatási eredményekre támaszkodva mutatták be 1921 eseményeit. Vizsgálták a politikai kibontakozásnak, az új választójogi rendszer megteremtésének, a felsőház visszaállításának, a gazdasági konszolidációnak a kérdését. Szó esett a Magyarország előtt álló külpolitikai kihívásokról, IV. Károly két visszatérési kísérletéről, a magyar felsőoktatás újjáalakításáról, a numerus claususról és a földkérdésről is.

Szabad György, az Országgyűlés elnöke és Rita Süssmuth, a Bundestag elnöke felavatja az emléktáblát, 1992. november 10.1992. november 10-én Magyarországra érkezett Rita Süssmuth, a Bundestag elnöke és kísérete. Az egynapos program során Rita Süssmuth ellátogatott az Országgyűlés plenáris ülésére, majd az Országház dunai oldalán felavatta azt az emléktáblát, amelyet a Bundestag készíttetett és adományozott az Országgyűlésnek a magyar határ 1989. évi megnyitásának megörökítésére.

A kötet borítója.Aranybulla 800 címmel jelent meg az Országház Könyvkiadó Tudományos konferenciák az Országházban könyvsorozatának legújabb kötete, mely az október 26-án megrendezett történettudományi konferencia előadásainak szerkesztett változatát tartalmazza.

Fotó korábbi konferenciáról.1921 – A Nagy Újrakezdés címmel történettudományi konferencia kerül megrendezésre november 9-én az Országház főrendiházi üléstermében az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága és a Magyar Történelmi Társulat szervezésében. A rendezvényen neves előadók a legújabb kutatási eredmények alapján adnak átfogó képet 1921 eseményeiről, a gazdaságilag kifosztott, társadalmilag szétzilált, megalázott, külpolitikailag ellenséges gyűrűbe zárt ország lassú kibontakozásáról és újrateremtéséről.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2023. évi szeptember - október havi ülésterve (2023.09.25.)

Az Országgyűlés 2023. évi őszi ülésszaka szeptember 25-26-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!