Aktuális

Hírek, események

Udvary Géza Kossuth Lajost megörökítő falfestménye az Országház Nándorfehérvár-termébenKossuth Lajos javaslatára 1848. szeptember 16-án a képviselőház kijelölt egy testületet, amelynek tagjai – volt miniszterek, államtitkárok, képviselők és felsőházi tagok – felelősek lettek a minisztériumok szakterületeiért. Az Országos Honvédelmi Bizottmány elnöke Kossuth lett, elnevezése pedig jelezte, hogy a magyar politikusoknak milyen feladatokkal kellett számolniuk 1848 őszétől.

​​​​​​​Kulturális Örökség Napjai, 2019.Az Országház a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat keretében 2011 óta minden esztendőben megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. Idén szeptember 16-án és 17-én 9-féle különleges sétán lehet részt venni.

Az orosz-ukrán háborúban érintett ukrán családokból háromszázötven gyermeket lát vendégül egy hétig a Rákóczi Szövetség. A diákok szombaton Budapesten megtekinthették az Országházat.

A Magyar Királyi Kúria és Ítélőtábla épülete 1898 körülAz Igazságügyi Palota a Kossuth tér másodikként átadott középülete volt a Földművelésügyi Minisztérium épülete után, és szomszédjához hasonlóan előbb elkészült, mint az akkor már egy évtizede épülő új Országház. Az Igazságügyi Palota kivitelezési munkálatai Hauszmann Alajos tervei alapján 1893. augusztus 16-án kezdődtek.

Az Aranybulla és hatása a magyar történelemre című továbbképzés.Az Országgyűlés Hivatala július 17. és augusztus 11. között négy ötnapos akkreditált pedagógus-továbbképzést szervezett az Országházban. A programok célja a történeti kutatások legújabb eredményeinek ismertetése mellett olyan pedagógiai, módszertani gyakorlatok bemutatása, illetve kipróbálása volt, melyeket az általános és középiskolai történelemtanárok hatékonyan alkalmazhatnak a magyar történelem egy-egy korszakának tanítása során. A képzéseken összesen 103 pedagógus vett részt.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2023. évi szeptember - október havi ülésterve (2023.09.25.)

Az Országgyűlés 2023. évi őszi ülésszaka szeptember 25-26-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!