Aktuális

Hírek, események

A kötet borítója.Az Országgyűlési Őrség címmel jelent meg Fróna Imrének, az Országgyűlési Őrség ezredesének és Kedves Gyulának, az Országgyűlési Múzeum kurátorának munkája az Országházi séták könyvsorozat tizennegyedik köteteként. A gazdagon illusztrált kiadvány az Országház biztonságát és a zavartalan parlamenti munkát biztosító testület több mint száztíz éves múltját és jelenét tárja az olvasó elé.

Kossuth Lajos portréja a Rothermere-albumban, 1929.1848. március 3-án „roppant számu hallgatóság, fuladásig tömött karzatok” előtt, „remegő várakozás” közepette kezdődött meg a pozsonyi országgyűlés alsótáblájának ülése. 1848. március 1-jén érkezett meg Pozsonyba a február 24-én kirobbant párizsi forradalom híre, amely itt is, Bécsben és Pest-Budán is felgyorsította az események alakulását. Ebben a légkörben mondta el Pest megye követeként Kossuth Lajos a nevezetes felirati javaslatát 1848. március 3-án.

Prágai városkép, 2007.1993. március 2-án Szabad György, az Országgyűlés elnöke Milan Uhdének, a Cseh Köztársaság parlamentje elnökének meghívására országgyűlési delegáció élén kétnapos hivatalos látogatásra Prágába utazott, ahol elsősorban a Visegrádi Csoport országainak együttműködési távlatairól tárgyaltak.

Fotó: SajtóirodaOrszággyűlés Hivatala, a Rákóczi Szövetség valamint a Kisgazda Polgári Egyesület megemlékezést tartott a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából 2023. február 25-én, szombaton a Kovács Béla szobornál valamint a Nemzeti Vértanúk emlékművénél.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2023. évi szeptember - október havi ülésterve (2023.09.25.)

Az Országgyűlés 2023. évi őszi ülésszaka szeptember 25-26-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!