Aktuális

Hírek, események

Az IFLA delegációjának tagjai az Országgyűlési Könyvtárban, 2023. március 29.​​​​​​​​​​​​​​Barbara Lison, az IFLA – International Federation of Library Associations and Institutions, vagyis a Könyvtári Egyesületek és Szervezetek Nemzetközi Szövetsége – elnöke március 29-én látogatást tett az Országgyűlési Könyvtárban.

 II. Rákóczi Ferenc szobrának koszorúzása, 2023. március 27.II. Rákóczi Ferenc emléknapja alkalmából március 27-én háromszáz középiskolás diák részvételével megemlékezést tartottak a Rákóczi Szövetség szervezésében a fejedelem Kossuth téri lovas szobránál.

Az NKA logója.Az Országgyűlés 1993. március 23-án – a nemzeti és egyetemes értékek létrehozásának, megőrzésének és terjesztésének hazai és határon túli támogatása érdekében – elfogadta a Nemzeti Kulturális Alapról szóló 1993. évi XXIII. törvényt.

B. Müller Tamás előadást tart a diákoknak, 2023. március 21.A tanácsköztársaság kikiáltásának 104. évfordulóján, 2023. március 21-én az Országgyűlés Hivatalának szervezésében 66 középiskolás diák részvételével emlékeztek meg a vörösterror Országházban fogva tartott és megkínzott áldozatairól. A hagyományteremtés szándékával megrendezett eseményen a résztvevők a témához kapcsolódó film, előadás és interaktív foglalkozás segítségével kaphattak átfogó képet a vörösterror jelenségéről. A rendezvényen emléktábla-koszorúzással tisztelegtek az áldozatok emléke előtt.

Körösfői-Kriesch Aladár: Az 1568-as tordai országgyűlés vázlata. Az olajkép a nagy tordai kép kompozíciós tanulmánya, mely a végleges koncepciót mutatja, és attól csak igen kevéssé különbözik.1993. március 22-én, az 1568-as tordai országgyűlés 425. évfordulóján az Országgyűlés Szabad György házelnök emlékező szavaival kezdte meg plenáris ülését. Az Országgyűlés elnöke a tordai országgyűlés 1568-ban hozott határozatát méltatta, amely a világon elsőként mondta ki a vallás- és lelkiismereti szabadságot, és követelményként állította a szabad vallásgyakorlást.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2023. évi szeptember - október havi ülésterve (2023.09.25.)

Az Országgyűlés 2023. évi őszi ülésszaka szeptember 25-26-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!