Aktuális

Hírek, események

Együtt Határok Nélkül logója.Az Országgyűlés Hivatala Együtt Határok Nélkül címmel új, Kárpát-medencei középiskolásoknak szóló vetélkedőt hirdet. A verseny célja, hogy a diákok izgalmas feladatokon keresztül lehetőséget kapjanak a nemzeti identitás erősítésére, a kapcsolatteremtésre és kultúránk alaposabb megismerésére. A vetélkedőre 3-5 fős csapatok nevezhetnek. A versenyre az Országházban, illetve a Kossuth téren kerül sor 2023. június 2-án.

Fotó: SajtóirodaAz áprilisi törvények szentesítésének 175. évfordulója alkalmából április 12-én az Országgyűlés Hivatala, a Kossuth Szövetség és a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség szervezésében megemlékezést tartottak a Batthyány-kormány tagjait megörökítő Kossuth téri szoborcsoportnál. 

József Attila szobra a Kossuth térenA magyar költészet napja alkalmából április 11-én a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében megemlékezést tartottak József Attila szobránál a Kossuth téren.

A Batthyány-kormány tagjait ábrázoló szoborcsoport a Kossuth téren, 20171848. április 11-én alakult meg az első, parlamentnek felelős kormány, a Batthyány-kormány.

Az 1848-as forradalmi ifjúság tevékeny köréhez tartozó Stetina Ignác nemzeti zászlója A magyar törvényhozás ezer éve című kiállításon, 2022V. Ferdinánd király 1848. április 11-én szentesítette az utolsó magyar rendi, 1847–1848-as pozsonyi országgyűlésen elfogadott áprilisi törvényeket, melyek a reformkor több évtizedes közjogi harcának eredményeként születtek meg.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2023. évi szeptember - október havi ülésterve (2023.09.25.)

Az Országgyűlés 2023. évi őszi ülésszaka szeptember 25-26-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!