Aktuális

Hírek, események

Az Országház-látogatás török nyelvű idegenvezetői hanganyagának átadása, 2023. május 2.A magyar–török kapcsolatok erősítése céljából az Országgyűlés Hivatala és a Budapesti Yunus Emre Török Kulturális Intézet együttműködésének keretében elkészült az Országház-látogatás magyar nyelvű idegenvezetői hanganyagának török nyelvű változata, melyet az intézet igazgatója, Mustafa Aydoğdu május 2-án adott át Tilki Attila országgyűlési képviselőnek, az Országgyűlés Magyar–Török Baráti Csoportja elnökének. Az országházi sétán használatos audioguide készülékeken így immáron török nyelvű vezetést is választhatnak a látogatók.

Fotó: SajtóirodaLatorcai János, az Országgyűlés alelnöke a rendszerváltozás utáni első szabadon választott Országgyűlésre emlékezve megkoszorúzta Szabad György mellszobrát a Szabad György Irodaházban.

Novák Katalin köztársasági elnök megmutatja Ferenc pápának A magyar Szent Korona és a koronázási jelvények című kiadványt isNovák Katalin köztársasági elnök április 28-án, Ferenc pápa fogadásakor a Sándor-palotában bemutatta Őszentségének a keresztény kultúra egyik legfontosabb beavató koronájáról, a Szent Koronáról és a hozzá tartozó koronázási jelvényekről szóló angol nyelvű reprezentatív kiadványt, mely az Országház Könyvkiadó gondozásában Tóth Endre tollából jelent meg.

Fotó: SajtóirodaAz egyetemek és főiskolák hallgatói számára kiírt pályázat ünnepélyes eredményhirdetésével április 24-én - az Aranybulla napján - lezárult az a programsorozat, amelyet a II. András által 1222-ben kibocsátott és a későbbi korszakok alkotmányfejlődésére nagy hatással bíró jogi dokumentum kibocsátásának 800. évfordulója alkalmából szerveztek.

Steindl Imre Alkotmány (I.) jeligéjű pályatervének dunai homlokzataAz Országház tervpályázatára, mely 1882. április 9-én jelent meg a hírlapokban, 1883. február 1-jéig lehetett pályaműveket benyújtani. A díjakat 1883. április 22-én ítélték oda a pályázóknak.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2023. évi szeptember - október havi ülésterve (2023.09.25.)

Az Országgyűlés 2023. évi őszi ülésszaka szeptember 25-26-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!