Aktuális

Hírek, események

Fotó: SajtóirodaNagy érdeklődés kísérte az Országgyűlés Hivatala „Parlamentek a mesterséges intelligencia kapujában” című szakmai konferenciáját. A mesterséges intelligencia közelmúltbeli térhódítása által életre hívott rendezvényen számos tudományterület kiváló szakértői vizsgálták a legfontosabb kérdéseket a parlamentek alkotmányos funkcióinak támogatása szemszögéből.

Az Országgyűlés elnöke borversenyt indított, melynek győztesei minden évben viselhetik „Az Országház Bora” címet. A kilenc meghirdetett kategóriára összesen 187 palack érkezett, 83 pincészettől, 17 történelmi magyar borvidékről. Az elismeréseket Kövér László házelnök - köszöntőjét követően - adta át a nyerteseknek. A pályázati kiírásról, a bírálóbizottság munkájáról, a testület elnöke, Légli Ottó borász, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke számolt be. 
 

Az Országház Könyvkiadó standja a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, 2019Az Országház Könyvkiadó a Millenárison megrendezésre kerülő 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében szeptember 28. és október 1. között a D épület D20-as standján mutatja be kiadványait. Az érdeklődők az Országház, a Kossuth Lajos tér és a magyar törvényhozás történetét feldolgozó számos magyar és idegen nyelvű történelmi, művészettörténeti, idegenforgalmi, ismeretterjesztő kötet közül válogathatnak.  A legkisebbeket gyermekkönyvek várják.

A kötet borítója.1921 – A Nagy Újrakezdés címmel jelent meg az Országház Könyvkiadó gondozásában a Tudományos konferenciák az Országházban sorozat legújabb kötete. A könyv szerzői arra keresik a választ, hogy a trianoni sokk után hogyan próbált talpra állni a területének, lakosságának, gazdasági erőforrásainak jelentős részétől megfosztott ország.

 ​​​​​​​Göncz Árpád köztársasági elnök a Nándorfehérvár-terem ajtajában, 1994.Az Európa Tanács kezdeményezésére 1993. szeptember 18–19-én országszerte megnyitották kapuikat az érdeklődők előtt az építészeti, műemléki értékeket képviselő középületek. Az Országházba érkezőket Göncz Árpád köztársasági elnök fogadta. Mint házigazda a Nándorfehérvár- és a Munkácsy-termet, valamint saját dolgozószobáját is megmutatta a látogatóknak.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2023. évi szeptember - október havi ülésterve (2023.09.25.)

Az Országgyűlés 2023. évi őszi ülésszaka szeptember 25-26-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!