Aktuális

Hírek, események

Idén is átadásra került az Országgyűlési Könyvtár szakmai támogatásáért járó Nagy Miklós-díj, amelyet az Országgyűlés elnöke 2018-ban, a könyvtár fennállásának 150. évfordulója alkalmából alapított meg. A kitüntetést Varga Éva, a kárpátaljai könyvtáros szakma kiemelkedő személyisége vehette át.

Az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóságának honlapja, A Nemzet Főtere ezentúl a parlament.hu oldalon, az Országház menüpont alatt érhető el.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2023. évi május - június havi ülésterve (2023.05.22.)

Az Országgyűlés 2023. évi tavaszi ülésszaka május 22-23-24-i (hétfő-kedd-szerda) és május 30-i (kedd) ülésének napirendje

Fotó: MTI - Kovács Attila88 éves korában elhunyt Tellér Gyula az SZDSZ és Fidesz volt képviselője. 1990 és 1994 valamint 2006 és 2010 között volt az Országgyűlés tagja. A Kulturális és sajtóbizottság és a Gazdasági bizottság munkájában vett részt.

Fotó: parlament.huÉletének 69. évében elhunyt Suchman Tamás, az MSZP volt képviselője, frakcióvezető-helyettese. 1990 és 2010 között volt az Országgyűlés tagja. A Gazdasági és informatikai bizottság, az Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság, a Gazdasági bizottság valamint az Ügyrendi bizottság munkájában vett részt.

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!