Aktuális

Elhunyt Kordás László, a DK országgyűlési képviselője

Kordás LászlóKordás László 53 éves korában, hétfőn este hunyt el váratlanul. 2022-ben lett országgyűlési képviselő, a Vállalkozásfejlesztési bizottság alelnöke volt. 2002-2004 között az MSZOSZ alelnöke, 2004-2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a Demokratikus Koalíció tagja lett.

Az elhunyt képviselőt az Országgyűlés és a DK saját halottjának tekinti, 2023. február 10-én 12:30 órakor helyezik végső nyugalomra a Cinkotai temetőben.

Hírek, események

Az Országház II. Rákóczi Ferenc lovas szobrával.Szeptember 13-tól már Széchenyi-pihenőkártyával is válthatók belépőjegyek az Országház-látogatásra. A K&H, az OTP és az MKB Bank által kibocsátott SZÉP-kártyával helyszíni jegyvétel esetén a Látogatóközpont pénztárában lehet fizetni. Online jegyvásárláskor a Jegymester Kft. webáruháza továbbra is csak bankkártyát fogad el.

Prof. dr. Klinghammer István átadja a díjat Sisa Józsefnek.A 92. Ünnepi Könyvhét nyitónapján, szeptember 2-án került sor a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által meghirdetett Szép Magyar Könyv 2020 verseny díjátadójára. Az Országház Könyvkiadó kötete, Az Országház építése és művészete című monográfia miniszterelnöki különdíjban részesült, melyet a Miniszterelnöki Kabinetiroda képviseletében prof. dr. Klinghammer István adott át Sisa Józsefnek, a mű szerkesztőjének.

Kulturális Örökség Napjai, 2019.A Kulturális Örökség Napjai keretében szeptember 18-án és 19-én megnyitja kapuit az Országház a nagyközönség előtt. Az érdeklődők 9 féle különleges sétán vehetnek részt. Mindkét nap Tér-Zene koncert szórakoztatja a közönséget.

A képviselőházi ülésterem, 1990. december 17.1991. szeptember 4-én Göncz Árpád köztársasági elnök fővédnökségével megalakult az Országházban a Gyermeki Jogok Magyar Nemzeti Bizottsága. A 18 fős testület szóvivője Rózsa Edit országgyűlési képviselő lett, tagjai között gyermekekkel foglalkozó neves elméleti és gyakorlati szakemberek szerepeltek.

Az egyezmény aláírása 1991. szeptember 2-án.1991. szeptember 2-án helyreálltak Magyarország és a balti köztársaságok több mint öt évtizedig ,,alvó” diplomáciai kapcsolatai. A Baltikum szovjet bekebelezését követően ,,befagyott” diplomáciai kontaktusok újraélesztéséről szóló jegyzőkönyvet Jeszenszky Géza magyar, Algirdas Saudargas litván, Janis Jurkans lett és Lennart Meri észt külügyminiszter írta alá ünnepélyes keretek között.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2022. évi december havi ülésterve (2022.12.05.)

Az Országgyűlés 2022. évi őszi ülésszaka december 5-6-7-i (hétfő-kedd-szerda) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!