Aktuális

fotó: sajtóirodaBenyújtotta a Kormány a 2023. évi költségvetési törvényjavaslatot

A pénzügyminiszter a parlamentben átadta a 2023. évi költségvetési törvényjavaslatot Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének. A házelnök tájékoztatott arról, hogy a költségvetési törvényjavaslat  zárószavazását a tervek szerint július 15-18-án tartják, az általános vita június 21-től indul.

Megtekintés »

Hírek, események

A magyar-lengyel barátság napja
A magyar-lengyel barátság napja alkalmából a magyar Országgyűlés és a lengyel Szejm elnökének javaslatára március 23-án, kedden Budapesten az Országház homlokzatára kitűzik a lengyel nemzeti lobogót, a lengyel parlament épületét pedig a magyar nemzeti színekkel világítják meg Varsóban.

A dokumentumfilm címe: Trónfosztott királyság – Az utolsó magyar király visszatérési kísérlete.Az Országgyűlés Hivatalának gondozásában Trónfosztott királyság – Az utolsó magyar király visszatérési kísérlete címmel dokumentumfilm készült, amely az első világháborút követő államforma- és államfőkérdést, valamint az ezekkel kapcsolatban felmerülő dilemmákat, ellentéteket járja körül az utolsó magyar király, IV. Károly 1921-es első visszatérési kísérletén keresztül. Az eseménynek idén március végén lesz a centenáriumi évfordulója.

Március 15. - Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt
Katonai tiszteletadással felvonták a nemzeti lobogót az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 173. évfordulóján az Országház előtt.

Az Országház felújított kupolacsarnokában Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság elnöke átnyújtotta a Kossuth- és a Széchenyi-díjakat.1991. március 15-én országszerte megemlékeztek az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeiről. Az Országház felújított kupolacsarnokában Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság elnöke átnyújtotta a Kossuth- és a Széchenyi-díjakat.

Grimm Rezső: Perényi Zsigmond. Litográfia, 1861Március 15-e alkalmából 1991. március 14-én az Országgyűlés küldöttsége a Kerepesi temetőben megkoszorúzta Perényi Zsigmondnak, az Országgyűlés 1849-ben kivégzett alelnökének síremlékét.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Jelenleg nincs elérhető ülésterv.

Az Országgyűlés 2022. július 4-i (hétfő) rendkívüli ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!