Aktuális

Augusztus 20. - Nyílt nap és ünnepi nyitva tartás az Országházban

2022. augusztus 20-án az államalapítás ünnepe alkalmából nyílt nap lesz az Országházban. Az érdeklődők 10 és 18 óra között ingyenesen tekinthetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát.

Megtekintés »

Hírek, események

Rendhagyó történelemóra a Kossuth térenA nemzeti összetartozás napja alkalmából június 4-én a Rákóczi Szövetséggel együttműködésben rendhagyó történelemóra került megrendezésre a Kossuth téren. A nyílt napi rendezvény keretében a diákok felkereshették az Összetartozás Emlékhelyét, megismerhették a Nemzet Főtere szobrait, emlékműveit és a hozzá kapcsolódó történelmi eseményeket. A rendezvény zárásaként a csoportok az Országház kupolacsarnokában megnézhették a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket.

A kiállítást bemutató online felület részleteAz Összetartozás Emlékhelyénél tavaly nyár folyamán a történelmi Magyarország sokszínűségére és egységére emlékező fotókiállítás volt látható. A most kialakított online felület a kiállítás anyagát interaktív módon, a fényképeket az elcsatolt országrészek és a trianoni Magyarország térképére helyezve mutatja be. A fotók a Kárpát-medence nevezetességeit, épített örökségét, néprajzát, természeti szépségeit és élővilágát idézik meg, s a magyar történelemhez ezer szállal kötődő emlékeket idézik fel.

A svéd királyi pár érkezése, 1991. május 27.1991. május 27-én Magyarországra látogatott a svéd királyi pár, XVI. Károly Gusztáv és Szilvia királyné. A vendégeket a fellobogózott Kossuth Lajos téren Göncz Árpád köztársasági elnök és felesége fogadta ünnepélyes külsőségek között, katonai tiszteletadás mellett.

Antall József miniszterelnök és kormánya, 1990. május 23.1991. május 23-án ünnepi ülést tartott az egy évvel korábban hivatalba lépett Antall-kormány.

Virtuális Országház – A Tisza Kálmán terem részleteElkészült a Tisza Kálmán és a Széll Kálmán terem virtuális változata, s ezzel immáron az Országház 15 nevezetes helyszíne vált online formában bejárhatóvá. Az érdeklődők az online térben megismerkedhetnek a két, egykori miniszterelnök nevét viselő helyiség sokszínű történetével, az ott zajlott eseményekkel, közelről megtekinthetik a bútorokat, a műalkotásokat; és ismereteket szerezhetnek arról is, hogy az építéskor mely korszerű technikai újításokkal szerelték fel az épületet.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Jelenleg nincs elérhető ülésterv.

Az Országgyűlés elnökének javaslata az Országgyűlés 2022. évi nyári ülésszaka 2022. augusztus 8-i (hétfő) rendkívüli ülésének napirendjére

Életének 65. évében elhunyt Jüttner Csaba. 2004 és 2006 között az SZDSZ képviselője és frakcióvezető-helyettese volt, a Rendészeti bizottság munkájában vett részt. 

Hatvannyolc éves korában elhunyt Várhelyi András. 1998-tól 2001-ig az FKGP képviselője és frakcióvezető-helyettese majd 2001 és 2002 között független képviselő volt. A Kulturális és sajtó bizottág tagja és az Idegenforgalmi bizottság alenöke volt.

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!