Aktuális

 

OrszágházIsmét látogatható az Országház, az Országgyűlési Könyvtár és az Országgyűlési Múzeum

Védettségi igazolvánnyal és a védettséget igazoló applikációval rendelkező személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak a könyvtárat május 3-tól, a múzeum tárlatait május 7-től kereshetik fel. Az Új világ hajnalán – Tisza István című időszaki kiállítás 2021. december végéig tekinthető meg. Az Országház május 14-től visszavonásig „újranyitó” jegytípussal várja a látogatókat. Megtekintés »

Hírek, események

Az Országgyűlés Hivatala és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem korábban kötött együttműködési megállapodásainak egységes szerkezetben történő újragondolását követően november 18-án újabb együttműködési megállapodásról szóló dokumentumot írt alá Koltay András rektor és Such György főigazgató.

Idén is átadásra került az Országgyűlési Könyvtár szakmai támogatásáért járó Nagy Miklós-díj, amelyet az Országgyűlés elnöke 2018-ban, a könyvtár fennállásának 150. évfordulója alkalmából alapított meg. A kitüntetést Varga Éva, a kárpátaljai könyvtáros szakma kiemelkedő személyisége vehette át.

Az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóságának honlapja, A Nemzet Főtere ezentúl a parlament.hu oldalon, az Országház menüpont alatt érhető el.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények
 

Tematikus kereső

Dr. Horváth MiklósÉletének 81. esztendejében elhunyt Dr. Horváth Miklósra emlékezett az Országgyűlés.

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!