Aktuális

Elhunyt Kordás László, a DK országgyűlési képviselője

Kordás LászlóKordás László 53 éves korában, hétfőn este hunyt el váratlanul. 2022-ben lett országgyűlési képviselő, a Vállalkozásfejlesztési bizottság alelnöke volt. 2002-2004 között az MSZOSZ alelnöke, 2004-2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a Demokratikus Koalíció tagja lett.

Az elhunyt képviselőt az Országgyűlés és a DK saját halottjának tekinti, 2023. február 10-én 12:30 órakor helyezik végső nyugalomra a Cinkotai temetőben.

Hírek, események

Antall József miniszterelnök fogadja Diana hercegnét, 1992. március 24.Lady Diana walesi hercegné 1992. március 23-án kétnapos látogatásra érkezett Budapestre. Diana hercegné a Brit Balett társulatot kísérte el hazánkba, a szervezet fővédnökeként. Az Országházban Antall József miniszterelnök fogadta.

Az animációs kisfilm részlete.Az Országház Filmműhely legújabb animációs kisfilmje a helyi önkormányzatok feladataiba és az önkormányzati döntéshozatalba enged betekintést. A videó rövid, a fiatalok számára is könnyen követhető és szemléletes összefoglalót ad a témában; bemutatja, milyen állomásokon keresztül valósul meg egy biohulladék-kezelő telep létesítése, az ötlet felmerülésétől egészen az építkezés elkezdéséig. Az oktatófilmhez kvíz, feladatlap és vitajáték is kapcsolódik.

Köllő Miklós: Szent István szobra.Az Országház kupolacsarnokban, körben a pilléreken 16 magyar uralkodó, kormányzó, illetve erdélyi fejedelem horganyból öntött színezett szobrát láthatjuk. Az Állandó Országház Építési Végrehajtó Bizottság 1892. március 21-én hozott döntést arról, hogy kiket ábrázoljanak a szobrok.

EU pályázatAz Országgyűlés elnöke, az igazságügyi miniszter és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője által kiírt, több mint negyedszázados múltra visszatekintő európai uniós témájú országgyűlési pályázat eredményhirdetésére az Országház Delegációs termében került sor.

Ghyczy Ignácz portréja.Ghyczy Ignácz uradalmi jószágigazgató, országgyűlési képviselő, híres könyvgyűjtő volt. Könyvtárát halála után gyermekei a Képviselőházi Könyvtárnak ajándékozták. Az adományozás részleteiről a képviselőház 1872. március 11-i ülésének naplója számol be.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2022. évi december havi ülésterve (2022.12.05.)

Az Országgyűlés 2022. évi őszi ülésszaka december 5-6-7-i (hétfő-kedd-szerda) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!