Aktuális

Elhunyt Kordás László, a DK országgyűlési képviselője

Kordás LászlóKordás László 53 éves korában, hétfőn este hunyt el váratlanul. 2022-ben lett országgyűlési képviselő, a Vállalkozásfejlesztési bizottság alelnöke volt. 2002-2004 között az MSZOSZ alelnöke, 2004-2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a Demokratikus Koalíció tagja lett.

Az elhunyt képviselőt az Országgyűlés és a DK saját halottjának tekinti, 2023. február 10-én 12:30 órakor helyezik végső nyugalomra a Cinkotai temetőben.

Hírek, események

Ülésezik az Országgyűlés, 1990. december 17.1992. június 2-án az Országgyűlés ellenszavazat és tartózkodás nélkül megerősítette a magyar–német, a magyar–francia, a magyar–lengyel alapszerződést, illetve a magyar–ukrán konzuli egyezményt.

Nagy Ferenc miniszterelnök, Rákosi Mátyás miniszterelnök-helyettes, államminiszter, mögöttük Balogh István miniszterelnökségi politikai államtitkár és Szakasits Árpád miniszterelnök-helyettes, államminiszter az új kormány megalakulásakor az Országházban.Az 1947-es év politikai vitáit a megfélemlítés, az erőszak és a zsarolás jellemezte. A legjelentősebb, egyben legtragikusabb fordulat Nagy Ferenc kisgazdapárti miniszterelnök június 1-ei lemondatása volt.

Fotó: SajtóirodaKövér László házelnök nevében a Hősök napja alkalmából Lisoczki László ogy. dandártábornok, az Országgyűlési Őrség parancsnoka koszorúzta meg a Magyar Országgyűlés I. világháborúban hősi halált halt tagjainak és tisztségviselőinek emlékére készült emléktáblát az Országház főemeletén. Május utolsó vasárnapján emlékezünk meg mindazokról, akik életüket áldozták a hazáért.

II. Ferdinánd német-római császár és második felesége, Eleonora Gonzaga mantuai hercegnő.1622-ben kezdődött meg a soproni országgyűlés, melyre május 24-én érkezett meg II. Ferdinánd császár, magyar király, akit az 1618. évi pozsonyi országgyűlésen választottak meg magyar királynak.

Az 1919 – A Nagy Szétesés című konferencia. Megnyitóbeszédet tart Kövér László, az Országgyűlés elnöke, 2019. november 21.Az Országház építése és művészete címmel június 1-én kötetbemutatóval és tematikus sétákkal egybekötött tudományos tanácskozás kerül megrendezésre az Országház Tandor Ottó termében. Június 2-án a Sorsfordító évek konferenciasorozat harmadik rendezvényeként kerül sor az 1920 – Kényszerpályán. A trianoni békediktátum ratifikálása című történettudományi konferenciára a főrendiházi ülésteremben.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2022. évi december havi ülésterve (2022.12.05.)

Az Országgyűlés 2022. évi őszi ülésszaka december 5-6-7-i (hétfő-kedd-szerda) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!