Aktuális

Hírek, események

Magyar és európai zászló, 2012.Az Európa Parlament meghívására 1992. október 26-án országgyűlési képviselők egy csoportja Strasbourgba érkezett. A delegáció egyik legfontosabb feladata azt volt, hogy a diplomácia eszközeivel sürgessék a 12-ek nemzeti parlamentjeit, hogy még 1992-ben ratifikálják a társulási szerződést.

A „Könyvtár, ami összeköt” és a „Múzeum határok nélkül” résztvevői, 2022.Az Országgyűlés elnöke által meghirdetett két ösztöndíjprogram keretében az Országgyűlési Könyvtár és az Országgyűlési Múzeum összesen tizennyolc Kárpát-medencei magyar fiatal könyvtárost és muzeológust fogadott 2022. szeptember 24. és október 23. között. A résztvevők színvonalas szakmai és kötetlen programok révén mélyülhettek el a magyarországi közgyűjtemények rendszerében, és erősíthették a hazai és a határon túli intézmények közötti kapcsolati hálót.

Aranybulla 800 - Tudományos konferencia.Aranybulla 800 címmel tudományos konferencia kerül megrendezésre október 26-án az Országház főrendiházi üléstermében az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága és a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében. A rendezvényen neves előadók a legfrissebb kutatási eredmények alapján adnak átfogó képet az Aranybulla történetéről és utóéletéről.

Rauscher Lajos: A képviselőházi ülésterem, 1900. Kiállítva az 1900-as párizsi világkiállításon.1902. október 8-án az Országgyűlés képviselőháza gróf Apponyi Albert házelnök vezetésével megnyitotta első ülését az Országházban. Ezzel a magyar országgyűlés – mely 1848-ig főként Pozsonyban, majd Pesten különböző helyszíneken ülésezett – az 1840-es évek óta tervbe vett új és egyben állandó otthonra talált a Duna partján.

Szanyi-Légrády Eszter, az Országgyűlési Múzeum főosztályvezető-helyettese és Andrási Réka, a letölthető vitajátékok kidolgozója átveszi a Múzeumpedagógia Nívódíjat, 2022. október 4.Az Országgyűlési Múzeum letölthető vitajátékai kiérdemelték a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ által meghirdetett Múzeumpedagógiai Nívódíjat. A rangos kitüntetés átadására október 4-én a 20. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón került sor a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2023. évi május - június havi ülésterve (2023.05.22.)

Az Országgyűlés 2023. évi tavaszi ülésszaka május 22-23-24-i (hétfő-kedd-szerda) és május 30-i (kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!