Parlamenti hírek

Az Országgyűlés napirendje

Az Országgyűlés 2020. március 30-án tartja következő ülését.

Itt olvashatják a napirendet!

Országgyűlés Sajtóirodája

Elhunyt képviselőkre emlékezett az Országgyűlés

Életének 72. évében elhunyt Szabadi Béla, 1998-tól 2002-ig volt országgyűlési képviselő, a földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztérium volt államtitkára.
Életének 80. évében elhunyt Petrenkó János, 1990-től 1994-ig volt országgyűlési képviselő.

Megkoszorúzták a Nemzeti vértanúk emlékművét

Kövér László házelnök és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is koszorút helyezett el kedden, a kommunizmus áldozatainak emléknapján a budapesti Vértanúk terén található Nemzeti vértanúk emlékművénél.

Kulturális hírek

Megjelent a Tudományos konferenciák az Országházban könyvsorozat hetedik kötete

Az Országház Könyvkiadó gondozásában megjelent az 1918 – A Nagy Összeomlás című kötet, mely a tavaly megrendezett történettudományi konferencia előadásainak szerkesztett változatát tartalmazza.

 

A kitüntetés „a kárpátaljai magyar könyvtárosok elismerése is” – Interjú a Nagy Miklós-díjas Varga Évával

Varga Éva, a Kárpátaljai Magyar Könyvtárosok Egyesületének elnöke, a Beregszászi Járási Központosított Könyvtárhálózat igazgatója vehette át az Országgyűlési Könyvtár munkájának magas színvonalú szakmai támogatásáért járó Nagy Miklós-díjat november 6-án az Országházban. A díjazottal a könyvtár iránti elköteleződésének kezdetéről, a kárpátaljai magyar könyvtáros közösségben vállalt szerepéről, tapasztalatairól, a „Könyvtár, ami összeköt” ösztöndíjprogram szakmai lehetőségeiről, valamint a kitüntetéssel kapcsolatos gondolatairól kérdeztük.

Teltházas történettudományi konferencia az Országházban

Nagy érdeklődést kiváltó konferencia került megrendezésre 2019. november 21-én az Országház főrendiházi üléstermében 1919 – A nagy szétesés címmel. A rendezvényen neves történészek a magyar történelem egyik legtragikusabb időszakát, az 1918 őszétől 1919 végéig terjedő periódust vizsgálták.

Tematikus kereső

A Látogatóközpont március 14-től határozatlan ideig zárva tart.

Az Országház Látogatóközpontja 2020. március 14-től határozatlan ideig zárva tart, turistákat nem fogad.

Élő közvetítés
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők