Hírek, események

Az augusztus 20-án átadott Összetartozás Emlékhelyének két oldalfalán a történelmi Magyar Királyság 1913. évi összeírás szerinti 12.485 településneve olvasható, véletlenszerű elrendezésben. A látogatókat a nevek közötti tájékozódásban, egy-egy helységnév gyors megtalálásában online településnév-kereső segíti, mely az emlékhely lejárata előtt található QR-kód beolvasásával is elérhető.

1990. augusztus 22-én országszerte befejeződött a mintegy 11 ezer szavazókör kialakítása a szeptember 30-ai önkormányzati választásokra, és mind a 3100 településen megalakították a helyi választási bizottságokat – erről számolt be Tóth Zoltán, a BM Választási Irodájának vezetője.

Az Országház előterében, az Alkotmány utca torkolatában készült el az Összetartozás Emlékhelye a Trianoni békediktátum 100. évfordulójára.

A kortárs építészeti és tájépítészeti eszközökkel kialakított emlékmű egy száz méter hosszú, a Kossuth tér felől lejtő négy méter széles sétány, amelynek két oldalfalára a történelmi Magyar Királyság 1913. évi összeírás szerinti 12.485 településnevét vésték. 

Tematikus kereső

A nemrégiben elhunyt Tarnóczky Attilára, Szili Sándorra és Mandur Lászlóra emlékezett az Országgyűlés


 

Továbbra is látogatható az Országház
A járványügyi intézkedések és a biztonsági szabályok betartása mellett az Országház továbbra is nyitva áll az egyéni és csoportosan érkező látogatók előtt a hét minden napján.
Bővebben...
Élő közvetítés
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők