Parlamenti hírek

Az Országgyűlés napirendje

Az Országgyűlés 2020. március 30-án tartja következő ülését.

Itt olvashatják a napirendet!

Országgyűlés Sajtóirodája

Elhunyt képviselőkre emlékezett az Országgyűlés

Életének 72. évében elhunyt Szabadi Béla, 1998-tól 2002-ig volt országgyűlési képviselő, a földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztérium volt államtitkára.
Életének 80. évében elhunyt Petrenkó János, 1990-től 1994-ig volt országgyűlési képviselő.

Megkoszorúzták a Nemzeti vértanúk emlékművét

Kövér László házelnök és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is koszorút helyezett el kedden, a kommunizmus áldozatainak emléknapján a budapesti Vértanúk terén található Nemzeti vértanúk emlékművénél.

Kulturális hírek

Bemutatták A magyar országgyűlések története könyvsorozat legújabb kötetét

Az Országház Könyvkiadó legújabb kötetének, Feitl István: Az államszocialista korszak álparlamentje című könyvének ünnepélyes bemutatására december 11-én került sor az Országház Kossuth-termében.

Országházi Mesék

Az Országház Könyvkiadó gondozásában megjelent az Országházi Mesék sorozat első mesekönyve, a Szél hozta rézvitéz. A könyv szerzője Tóth Zita, a Filc, a zoknimuki című nagysikerű meseregény írója, az illusztrációt pedig Maros Krisztina készítette.

Werbőczi Hármaskönyve az Országgyűlési Könyvtárban

Az Országgyűlési Könyvtár muzeális gyűjteménye nemrég gyarapodott Werbőczi István kötetével, melyet M. Tótfalusi Kis Miklós 1698-ban Kolozsváron adott ki. A „Decretum Latino-Hungaricum. Sive Tripartitum opus juris consuetudinarii... Regni Hungariae et Transilvaniae, ac Partium Eidem Subjectarum... Az az, Magyar és Erdély Országnak három részre osztott törvény könyve” nyomtatott dokumentumai a magyar és az erdélyi jogélet alapjait jelentő fejedelemségkori törvénygyűjteményeket tartalmazzák.

Tematikus kereső

A Látogatóközpont március 14-től határozatlan ideig zárva tart.

Az Országház Látogatóközpontja 2020. március 14-től határozatlan ideig zárva tart, turistákat nem fogad.

Élő közvetítés
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők