Hírek, eseményekAz Országgyűlés 1990. szeptember 3-án a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről szóló törvényjavaslat általános vitájával folytatta munkáját, és egyben kezdte meg rendes ülésszakának első munkanapját.

A Magyar Köztársaság Miniszterelnökségének sajtóirodája 1990. augusztus 31-én kiadta az Antall-kormány első 100 napjának rövid áttekintését. Az összegzés jelentős lépésnek minősítette az önkormányzati választások kiírását, a külpolitikai irányváltást, de megállapította azt is, hogy nem sikerült a lakosság széles tömegei számára érzékeltetni a gazdaság állapotának javulását. 

Göncz Árpád köztársasági elnök napirend előtt kért szót és elmondta: „Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani a nyári rendkívüli ülésszakon, az előző szakaszban tanúsított történelmi eredményekért. Meggyőződésem, hogy a Ház akkor végzett munkájával beleírja Magyarország történelmébe az emlékét. Meggyőződésem, hogy olyan kompromisszumkészségről és olyan elvi felkészültségről tett tanúságot, amelyik maradandó emlékű lesz."

Tematikus kereső

A nemrégiben elhunyt Tarnóczky Attilára, Szili Sándorra és Mandur Lászlóra emlékezett az Országgyűlés


 

Továbbra is látogatható az Országház
A járványügyi intézkedések és a biztonsági szabályok betartása mellett az Országház továbbra is nyitva áll az egyéni és csoportosan érkező látogatók előtt a hét minden napján.
Bővebben...
Élő közvetítés
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők