Parlamenti hírek

Az Országgyűlés napirendje

Az Országgyűlés 2020. március 30-án tartja következő ülését.

Itt olvashatják a napirendet!

Országgyűlés Sajtóirodája

Elhunyt képviselőkre emlékezett az Országgyűlés

Életének 72. évében elhunyt Szabadi Béla, 1998-tól 2002-ig volt országgyűlési képviselő, a földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztérium volt államtitkára.
Életének 80. évében elhunyt Petrenkó János, 1990-től 1994-ig volt országgyűlési képviselő.

Megkoszorúzták a Nemzeti vértanúk emlékművét

Kövér László házelnök és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is koszorút helyezett el kedden, a kommunizmus áldozatainak emléknapján a budapesti Vértanúk terén található Nemzeti vértanúk emlékművénél.

Kulturális hírek

Nemzetiségek és törvényhozás Magyarországon – Könyvbemutató

Az Országház Könyvkiadó gondozásában megjelent Nemzetiségek és törvényhozás Magyarországon című könyv ünnepélyes bemutatására a Magyarországi nemzetiségek bizottsága szervezésében 2020. január 29-én 17 órakor kerül sor a Duna Palotában.

Műhelybeszélgetés Az államszocialista korszak álparlamentje című kötet kapcsán

Az Országház Könyvkiadó nemrég megjelent kötetének, Feitl István: Az államszocialista korszak álparlamentje című könyvének kapcsán a Politikatörténeti Intézet műhelybeszélgetést szervez az 1985–1990 közötti Országgyűlésről. A rendezvényre 2020. január 21-én 16 órakor kerül sor a Politikatörténeti Intézetben.

Ünnepi nyitvatartás

Felhívjuk figyelmüket, hogy 2019. december 24-én, 25-én és 26-án, valamint 2020. január 1-jén szünetel a látogatás az Országházban, a Látogatóközpont és az Országgyűlési Múzeum zárva tart. December 31-én 14 órától szünetel az Országház-látogatás, a Látogatóközpont és az Országgyűlési Múzeum 15 órakor zár.

Tematikus kereső

A Látogatóközpont március 14-től határozatlan ideig zárva tart.

Az Országház Látogatóközpontja 2020. március 14-től határozatlan ideig zárva tart, turistákat nem fogad.

Élő közvetítés
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők