Aktuális

Hírek, események

1990. október 30-án az Országgyűlés ellenszavazat nélkül határozatot hozott Magyarország csatlakozásáról az Európa Tanács Alapszabályához és az Európa Tanács kiváltságairól és mentességeiről szóló Általános Egyezményhez. Döntött a parlament az Európai Emberi Jogi Egyezmény aláírásáról is.
Az Országház Filmműhely új animációs kisfilmje, Az alsó- és felsőház története a magyar országgyűlés történetét ismerteti. Közérthetően és szemléletesen mutatja be a kétkamarás országgyűlés előzményeit, működését és a törvényhozásban betöltött szerepét, majd elmagyarázza, hogyan alakult ki a mai...
1990. október 25. és 29. között zajlott az ún. taxisblokád, amelynek közvetlen előzménye az volt, hogy 65%-os benzináremelést jelentett be a kormány. A taxisok október 25-én, az esti órákban országos tiltakozó akcióba kezdtek.

Tematikus kereső

Életének 68. évében, január 3-án elhunyt Szabó Ferenc, a Fidesz volt országgyűlési képviselője.

Az Országház-látogatás határozatlan ideig szünetel

A járványügyi helyzet miatt meghozott kormányzati intézkedésekhez igazodva 2020. november 10-től visszavonásig az Országház és az Országgyűlési Könyvtár nem fogad látogatókat, illetve a Látogatóközpont és az Országgyűlési Múzeum kiállításai is zárva tartanak. Az Országház Könyvkiadó honlapján előjegyzett könyvek átvétele átmenetileg szünetel.

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!
Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!

Ciklusos tematikus keresők