Aktuális

Hírek, események

Dr. Kokas Károly a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtárban, miután kézhez kapta a Nagy Miklós-díjat.Ebben az évben dr. Kokas Károly, a Szegedi Tudományegyetem informatikai főigazgató-helyettese részesült az Országgyűlési Könyvtár szakmai támogatásáért járó Nagy Miklós-díjban, melyet az Országgyűlés elnöke 2018-ban, a könyvtár fennállásának 150. évfordulója alkalmából alapított meg. Az elismerés átadása november 6-hoz, az Országgyűlési Könyvtár alapításának napjához kötődik. A kitüntetés átvétele idén a járványügyi helyzetre való tekintettel a hagyományostól eltérő módon történt.

Az osztrák parlament épületének képviselőházi ülésterme 1991-ben.1990. november 10-én a magyar Országgyűlés 25 tagú küldöttsége az osztrák parlamenti gyakorlatot tanulmányozta azon a háromnapos szemináriumon, amelyet Bécsben rendeztek meg az Európai Kooperációs Alapítvány kezdeményezésére és anyagi támogatásával.

Szabad György felszólal az Európa Tanács ülésén az Országházban 1992-ben.1990. november 6-án Magyarország – a kelet-európai államok közül elsőként – ünnepélyes körülmények között csatlakozott az Európa Tanácshoz.

Tematikus kereső

Elhunyt dr. Pánczél Gyula volt országgyűlési képviselő

Az Összetartozás Emlékhelyén 2021 február 1-től garanciális javításokat végeznek, ezért két héten át az Emlékhely nem lesz látogatható.
 

Az Országház-látogatás határozatlan ideig szünetel

A járványügyi helyzet miatt meghozott kormányzati intézkedésekhez igazodva 2020. november 10-től visszavonásig az Országház és az Országgyűlési Könyvtár nem fogad látogatókat, illetve a Látogatóközpont és az Országgyűlési Múzeum kiállításai is zárva tartanak. Az Országház Könyvkiadó honlapján előjegyzett könyvek átvétele átmenetileg szünetel.

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!
Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!

Ciklusos tematikus keresők