Aktuális

Hírek, események

A virtuális kiállítás részleteOnline formában elérhetővé vált az Országgyűlési Múzeum Új világ hajnalán – Tisza István című időszaki kiállítása. A virtuális tárlat bejárása során számos érdekességet tudhatunk meg a Tisza család több mint 30 tagjáról, miközben bepillanthatunk a családi fotóalbumba is. Tárgyak, relikviák sora mesél az egykori miniszterelnökről és házelnökről, valamint családja tagjairól. Tisza István első miniszterelnökségének küzdelmes időszakát szemlélve választ kaphatunk arra is, hogy hányszor dördültek pisztolylövések a képviselőházi ülésteremben, s közben virtuálisan felkereshetjük a tényleges helyszínt.

London városközpontja a Szent Pál katedrális kupolájáról, 2006. augusztus 9.1990. november 25-én az Észak-atlanti Közgyűlés (NATO) elnökének meghívására Dornbach Alajos, az Országgyűlés alelnöke vezetésével magyar parlamenti küldöttség utazott Londonba. Ez volt az első alkalom, hogy a magyar küldöttség megfigyelőként részt vehetett egy ilyen eseményen.

Tom Lantos és Szabad György találkozója 1990. november 19-én.1990. november 19-én Szabad György, az Országgyűlés elnöke hivatalában fogadta Tom Lantos amerikai demokrata párti képviselőt.

Tematikus kereső

Elhunyt dr. Pánczél Gyula volt országgyűlési képviselő

Az Összetartozás Emlékhelyén 2021 február 1-től garanciális javításokat végeznek, ezért két héten át az Emlékhely nem lesz látogatható.
 

Az Országház-látogatás határozatlan ideig szünetel

A járványügyi helyzet miatt meghozott kormányzati intézkedésekhez igazodva 2020. november 10-től visszavonásig az Országház és az Országgyűlési Könyvtár nem fogad látogatókat, illetve a Látogatóközpont és az Országgyűlési Múzeum kiállításai is zárva tartanak. Az Országház Könyvkiadó honlapján előjegyzett könyvek átvétele átmenetileg szünetel.

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!
Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!

Ciklusos tematikus keresők