Aktuális

Hírek, események

Pungor Ernő, Kupa Mihály, Botos Katalin és Gálszécsy András leteszik az esküt az Országházban 1990. december 21-én.1990. december 20–21-én átalakult a kormány. Göncz Árpád köztársasági elnök Kupa Mihályt pénzügyminiszterré, Boross Pétert belügyminiszterré nevezte ki. Az új tárca nélküli miniszter Botos Katalin, Pungor Ernő és az addigi belügyminiszter, Horváth Balázs lett.

temesvárNapirend előtt emlékezett meg az Országgyűlés a temesvári népfelkelés hőseiről és áldozatairól

Betlehemi LángAz adventi készülődés időszakában a betlehemi Születés templomában meggyújtott Békelángot immár több mint három évtizede viszik szerte a világba a cserkészek, mert fontosnak tartják, hogy a béke reménységének szimbóluma minél több helyre eljusson: gyülekezeteinkbe, egyházközségeinkbe, közösségeinkbe és otthonunkba is. Ezt a betlehemi békelángot a magyar cserkészek a kilencvenes évek óta az Országházba is elhozzák.Mátrai Márta háznagy asszony és Latorcai János alelnök az Országgyűlés nevében fogadta a cserkészeket, akik a Békelánggal meggyújtották az országházi adventi koszorú gyertyáit.

Tematikus kereső

Elhunyt dr. Pánczél Gyula volt országgyűlési képviselő

Az Összetartozás Emlékhelyén 2021 február 1-től garanciális javításokat végeznek, ezért két héten át az Emlékhely nem lesz látogatható.
 

Az Országház-látogatás határozatlan ideig szünetel

A járványügyi helyzet miatt meghozott kormányzati intézkedésekhez igazodva 2020. november 10-től visszavonásig az Országház és az Országgyűlési Könyvtár nem fogad látogatókat, illetve a Látogatóközpont és az Országgyűlési Múzeum kiállításai is zárva tartanak. Az Országház Könyvkiadó honlapján előjegyzett könyvek átvétele átmenetileg szünetel.

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!
Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!

Ciklusos tematikus keresők