Aktuális

Hírek, események

Európa Tanács, Strasbourg, 20031991. január 27-én Szabad György, az Országgyűlés elnöke Anders Björknek, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése elnökének meghívására Strasbourgba utazott. A magyar parlament képviselői ekkor vettek részt először teljes jogú tagként az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének plenáris ülésén.

Gergátz Elemér földművelődésügyi miniszter a képviselőházban. 1991. január 29.  Forrás: OGYH Digitális Kép-, és Filmarchívum, Walter Péter felvétele 1991. január 16-án Antall József miniszterelnök az Országgyűlésben bemutatta kormányának új tagjait. Az új földművelésügyi miniszter Gergátz Elemér (FKGP), a munkaügyi miniszter Kiss Gyula (FKGP), az új tárca nélküli miniszter pedig Nagy Ferenc József (FKGP) lett. Az újonnan kinevezett miniszterek közül csupán Gergátz Elemérnek kellett letennie a miniszteri esküt, mert a másik két politikus korábban is a kormány tagja volt.

Budapest, 1991. február 25. A Varsói Szerződés Politikai Tanácskozó Testülete soron kívüli ülésének kezdetén a tagállamok küldöttsége elfoglalja helyét1991. január 12-én, az 1943. január 12-i doni áttörés áldozatainak tiszteletére tartott emlékülésen Antall József miniszterelnök kiemelte, hogy 1991. január 1-től Magyarország nem tart kapcsolatot a Varsói Szerződés katonai szervezetével, amelynek 1955 óta a tagjai voltunk.

Karácsonyfadíszek, 2018. december 25. Az 1954-től az Országházban megrendezésre kerülő gyermekkarácsonyt 1990-ben a Budapest Sportcsarnokban tartották meg, mert a Parlament kupolacsarnokát éppen tatarozták.
A gyermekünnepségre a Magyar Köztársaság kormánya és a Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Alapítvány szervezésében 1990. december 25-én került sor.

Zsedényi Béla 1945–1946-ban.1990. december 22-én a Rákoskeresztúri új köztemetőben – 35 évvel azután, hogy titokban elföldelték – méltó tiszteletadással vett búcsút az utókor Zsedényi Bélától, az Ideiglenes Nemzetgyűlés egykori elnökétől.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények
 

Tematikus kereső

Elhunyt Sándorffy Ottó, volt országgyűlési képviselőKilencven éves korában elhunyt Sándorffy Ottó, az FKGP volt országgyűlési képviselője.

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!