Parlamenti hírek

Az Ország Karácsonyfája

Idén a veszprémi Rábané Trombitás Irma ajánlotta fel a kb. 18-20 méter magas, 70 centiméteres törzsátmérőjű, 6-8 tonnás ezüstfenyőt.

Az Ország Karácsonyfája adventtől vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret, lebontását követően pedig a faanyagot - tűzifaként - rászorulóknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala.

Az Országgyűlés megemlékezése a nemrég elhunyt Horváth János volt képviselőről

Kövér László házelnök:

"Tisztelt Ház!

Tisztelt Országgyűlés! Szomorú kötelességemnek teszek eleget azzal, hogy bejelentem, Horváth János volt képviselőtársunk életének 99. évében elhunyt...

Halálával a magyar parlamentarizmus nagy alakja távozott, aki személyében is összekötötte a totális diktatúrákkal szemben álló demokratikus nemzedéket a rendszerváltoztatás korszakának országgyűlésével."

Horváth Jámos temetése 2019. december 19-én, 11:00 órakor lesz a cecei református temetőben.

Az Országgyűlés napirendje

Az Országgyűlés 2019. december 2-3-án tartja következő ülését.

Itt olvashatják a napirendet.

Országgyűlés Sajtóirodája

Kulturális hírek

Megújult az együttműködés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel

Az Országgyűlés Hivatala és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem korábban kötött együttműködési megállapodásainak egységes szerkezetben történő újragondolását követően november 18-án újabb együttműködési megállapodásról szóló dokumentumot írt alá Koltay András rektor és Such György főigazgató.

Átadták a Nagy Miklós-díjat

Idén is átadásra került az Országgyűlési Könyvtár szakmai támogatásáért járó Nagy Miklós-díj, amelyet az Országgyűlés elnöke 2018-ban, a könyvtár fennállásának 150. évfordulója alkalmából alapított meg. A kitüntetést Varga Éva, a kárpátaljai könyvtáros szakma kiemelkedő személyisége vehette át.

Új címen érhető el A Nemzet Főtere

Az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóságának honlapja, A Nemzet Főtere ezentúl a parlament.hu oldalon, az Országház menüpont alatt érhető el.

Tematikus kereső

Élő közvetítés
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők