Aktuális

Hírek, események

A virtuális vezetés részleteA március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából 45 perces online Országház-látogatáson vehetnek részt az érdeklődők.

Az Országgyűlés 1991. március 5-i üléseAz Országgyűlés 1991. március 5-én a nemzeti ünnepek sorából augusztus 20-át emelte az állami ünnep rangjára.

A kommunizmus álldozatainak emléknapjaA kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából Kövér László megkoszorúzta a Nemzeti Vértanúk Emlékművét. Az Országgyűlés elnöke mellett koszorút helyezett el Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke, Földváriné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnöke és Sömjéni László, a Szabadságharcosokért Közalapítvány alelnöke.

Immáron virtuálisan is bejárható az Országházat körülölelő Kossuth Lajos tér. Az online térben érdekes történetek, fotók, ritkán látott filmfelvételek, a nagyközönség számára kevésbé ismert információk segítik a magyar történelem egyik kulcsfontosságú helyszínének, épületeinek, emlékműveinek minél teljesebb megismerését.


Az Országgyűlés 159 igen, ellenszavazat nélkül, egy tartózkodás mellett fogadta el a politikai nyilatkozatot a visegrádi csoport megalakításának 30. évfordulója alkalmából.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények
 

Tematikus kereső

Elhunyt Sándorffy Ottó, volt országgyűlési képviselőKilencven éves korában elhunyt Sándorffy Ottó, az FKGP volt országgyűlési képviselője.

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!