Aktuális

Hírek, események

Az augusztus 20-án átadott Összetartozás Emlékhelyének két oldalfalán a történelmi Magyar Királyság 1913. évi összeírás szerinti 12.485 településneve olvasható, véletlenszerű elrendezésben. A látogatókat a nevek közötti tájékozódásban, egy-egy helységnév gyors megtalálásában online településnév-kereső segíti, mely az emlékhely lejárata előtt található QR-kód beolvasásával is elérhető.

1990. augusztus 22-én országszerte befejeződött a mintegy 11 ezer szavazókör kialakítása a szeptember 30-ai önkormányzati választásokra, és mind a 3100 településen megalakították a helyi választási bizottságokat – erről számolt be Tóth Zoltán, a BM Választási Irodájának vezetője.

Az Országház előterében, az Alkotmány utca torkolatában készült el az Összetartozás Emlékhelye a Trianoni békediktátum 100. évfordulójára.

A kortárs építészeti és tájépítészeti eszközökkel kialakított emlékmű egy száz méter hosszú, a Kossuth tér felől lejtő négy méter széles sétány, amelynek két oldalfalára a történelmi Magyar Királyság 1913. évi összeírás szerinti 12.485 településnevét vésték. 

Tematikus kereső

Szabó FerencÉletének 68. évében, január 3-án elhunyt Szabó Ferenc, a Fidesz volt országgyűlési képviselője.

Az Országház-látogatás határozatlan ideig szünetel

A járványügyi helyzet miatt meghozott kormányzati intézkedésekhez igazodva 2020. november 10-től visszavonásig az Országház és az Országgyűlési Könyvtár nem fogad látogatókat, illetve a Látogatóközpont és az Országgyűlési Múzeum kiállításai is zárva tartanak. Az Országház Könyvkiadó honlapján előjegyzett könyvek átvétele átmenetileg szünetel.

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!
Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!

Ciklusos tematikus keresők