Aktuális

Hírek, események

Fotó a virtuális tárlatvezetésről.Virtuális tárlatvezetés keretében megtekinthető az Országgyűlési Múzeum Új világ hajnalán – Tisza István című időszaki kiállítása. Az online kiállítótérben a tárlat kurátora kalauzolja a látogatókat egy 50 perces élőszavas vezetés keretében.

Középen Szabad György, az Országgyűlés elnöke a nemzetközi szemináriumon, 1991. április 11.Az amerikai egyesült államokbeli Országos Demokrata Intézet 1991. április 11-én magyar országgyűlési pártok képviselőinek és külföldi törvényhozási szakembereknek részvételével nemzetközi szemináriumot tartott Budapesten. A vitafórumon megvizsgálták az Országgyűlés új házszabály-tervezetét.

Ülésezik az Országgyűlés, 1990. december 17.Az Országgyűlés Gyermek- és Ifjúsági Csoportja 1991. április 9-én alakult meg az Országházban azzal a szándékkal, hogy a törvényhozásban érvényesítse a gyermekek és fiatalok érdekeit.

Virtuális Országház – A Nándorfehérvár-terem részleteAz érdeklődők az Országház 13 nevezetes helyszínét járhatják be online formában. Nemrég készült el az 1456. évi nándorfehérvári diadalt ábrázoló falképéről elnevezett Nándorfehérvár-teremnek és a képviselőházi elnök egykori dolgozószobájának virtuális változata.

A londoni parlament épülete, 2006Szabad György, az Országgyűlés elnöke a Brit Alsóház elnökének meghívására látogatást tett Nagy-Britanniában.
A brit parlament tevékenységével való ismerkedés mellett Szabad György megbeszélést folytatott Sir Bernard Weatherillel, az alsóház elnökével, tárgyalt a parlamenti pártok képviselőivel, találkozott Douglas Hogg külügyi államminiszterrel, és fogadta őt Margaret Thatcher volt kormányfő.

 

 

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények
 

Tematikus kereső

200Elhunyt Dénes János az MDF majd a MIÉP országgyűlési képviselője.

Herman István74 éves korában elhunyt Herman István, a Fidesz volt országgyűlési képviselője.

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!