Aktuális

Hírek, események

Ülésezik az Országgyűlés 1990. december 17-én.Az Országgyűlés 1990. szeptember 3-án a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről szóló törvényjavaslat általános vitájával folytatta munkáját, és egyben kezdte meg rendes ülésszakának első munkanapját.

A Magyar Köztársaság Miniszterelnökségének sajtóirodája 1990. augusztus 31-én kiadta az Antall-kormány első 100 napjának rövid áttekintését. Az összegzés jelentős lépésnek minősítette az önkormányzati választások kiírását, a külpolitikai irányváltást, de megállapította azt is, hogy nem sikerült a lakosság széles tömegei számára érzékeltetni a gazdaság állapotának javulását. 

Göncz Árpád köztársasági elnök napirend előtt kért szót és elmondta: „Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani a nyári rendkívüli ülésszakon, az előző szakaszban tanúsított történelmi eredményekért. Meggyőződésem, hogy a Ház akkor végzett munkájával beleírja Magyarország történelmébe az emlékét. Meggyőződésem, hogy olyan kompromisszumkészségről és olyan elvi felkészültségről tett tanúságot, amelyik maradandó emlékű lesz."

Tematikus kereső

Szabó FerencÉletének 68. évében, január 3-án elhunyt Szabó Ferenc, a Fidesz volt országgyűlési képviselője.

Az Országház-látogatás határozatlan ideig szünetel

A járványügyi helyzet miatt meghozott kormányzati intézkedésekhez igazodva 2020. november 10-től visszavonásig az Országház és az Országgyűlési Könyvtár nem fogad látogatókat, illetve a Látogatóközpont és az Országgyűlési Múzeum kiállításai is zárva tartanak. Az Országház Könyvkiadó honlapján előjegyzett könyvek átvétele átmenetileg szünetel.

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!
Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!

Ciklusos tematikus keresők