Parlamenti hírek

Az Ország Karácsonyfája

Idén a veszprémi Rábané Trombitás Irma ajánlotta fel a kb. 18-20 méter magas, 70 centiméteres törzsátmérőjű, 6-8 tonnás ezüstfenyőt.

Az Ország Karácsonyfája adventtől vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret, lebontását követően pedig a faanyagot - tűzifaként - rászorulóknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala.

Az Országgyűlés megemlékezése a nemrég elhunyt Horváth János volt képviselőről

Kövér László házelnök:

"Tisztelt Ház!

Tisztelt Országgyűlés! Szomorú kötelességemnek teszek eleget azzal, hogy bejelentem, Horváth János volt képviselőtársunk életének 99. évében elhunyt...

Halálával a magyar parlamentarizmus nagy alakja távozott, aki személyében is összekötötte a totális diktatúrákkal szemben álló demokratikus nemzedéket a rendszerváltoztatás korszakának országgyűlésével."

Horváth Jámos temetése 2019. december 19-én, 11:00 órakor lesz a cecei református temetőben.

Az Országgyűlés napirendje

Az Országgyűlés 2019. december 2-3-án tartja következő ülését.

Itt olvashatják a napirendet.

Országgyűlés Sajtóirodája

Kulturális hírek

Megjelent a Tudományos konferenciák az Országházban könyvsorozat hetedik kötete

Az Országház Könyvkiadó gondozásában megjelent az 1918 – A Nagy Összeomlás című kötet, mely a tavaly megrendezett történettudományi konferencia előadásainak szerkesztett változatát tartalmazza.

 

A kitüntetés „a kárpátaljai magyar könyvtárosok elismerése is” – Interjú a Nagy Miklós-díjas Varga Évával

Varga Éva, a Kárpátaljai Magyar Könyvtárosok Egyesületének elnöke, a Beregszászi Járási Központosított Könyvtárhálózat igazgatója vehette át az Országgyűlési Könyvtár munkájának magas színvonalú szakmai támogatásáért járó Nagy Miklós-díjat november 6-án az Országházban. A díjazottal a könyvtár iránti elköteleződésének kezdetéről, a kárpátaljai magyar könyvtáros közösségben vállalt szerepéről, tapasztalatairól, a „Könyvtár, ami összeköt” ösztöndíjprogram szakmai lehetőségeiről, valamint a kitüntetéssel kapcsolatos gondolatairól kérdeztük.

Teltházas történettudományi konferencia az Országházban

Nagy érdeklődést kiváltó konferencia került megrendezésre 2019. november 21-én az Országház főrendiházi üléstermében 1919 – A nagy szétesés címmel. A rendezvényen neves történészek a magyar történelem egyik legtragikusabb időszakát, az 1918 őszétől 1919 végéig terjedő periódust vizsgálták.

Tematikus kereső

Élő közvetítés
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők