Aktuális

Hírek, események

EU pályázati díjkiosztó ünnepség az országházbanAz Országgyűlés elnöke, az igazságügyi miniszter és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője által kiírt, több mint negyedszázados múltra visszatekintő európai uniós témájú országgyűlési pályázatra 55 dolgozat érkezett.  

Tér-Zene koncert 2021. június 4-én, Pál István „Szalonna” és BandájaA Tér-Zene elnevezésű ingyenes, szabadtéri koncertsorozat idén hatodik éve kerül megrendezésre a Kossuth téren június 4-e és szeptember 18-a között, általában csütörtökönként 17 órától. A közönséget ezúttal is színvonalas zenei program várja az Országház főbejárata előtti területen. Felcsendülnek jól ismert, közkedvelt dallamok és különleges hangzású, egyedi stílusú, ritkán hallható művek is.

Rendhagyó történelemóra a Kossuth térenA nemzeti összetartozás napja alkalmából június 4-én a Rákóczi Szövetséggel együttműködésben rendhagyó történelemóra került megrendezésre a Kossuth téren. A nyílt napi rendezvény keretében a diákok felkereshették az Összetartozás Emlékhelyét, megismerhették a Nemzet Főtere szobrait, emlékműveit és a hozzá kapcsolódó történelmi eseményeket. A rendezvény zárásaként a csoportok az Országház kupolacsarnokában megnézhették a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket.

A kiállítást bemutató online felület részleteAz Összetartozás Emlékhelyénél tavaly nyár folyamán a történelmi Magyarország sokszínűségére és egységére emlékező fotókiállítás volt látható. A most kialakított online felület a kiállítás anyagát interaktív módon, a fényképeket az elcsatolt országrészek és a trianoni Magyarország térképére helyezve mutatja be. A fotók a Kárpát-medence nevezetességeit, épített örökségét, néprajzát, természeti szépségeit és élővilágát idézik meg, s a magyar történelemhez ezer szállal kötődő emlékeket idézik fel.

A svéd királyi pár érkezése, 1991. május 27.1991. május 27-én Magyarországra látogatott a svéd királyi pár, XVI. Károly Gusztáv és Szilvia királyné. A vendégeket a fellobogózott Kossuth Lajos téren Göncz Árpád köztársasági elnök és felesége fogadta ünnepélyes külsőségek között, katonai tiszteletadás mellett.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények
 

Tematikus kereső

Csicsay Claudius IvánElhunyt Dr. Csicsay Claudius Iván, az MSZP volt országgyűlési képviselője

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!