Aktuális

Hírek, események

A svéd királyi pár érkezése, 1991. május 27.1991. május 27-én Magyarországra látogatott a svéd királyi pár, XVI. Károly Gusztáv és Szilvia királyné. A vendégeket a fellobogózott Kossuth Lajos téren Göncz Árpád köztársasági elnök és felesége fogadta ünnepélyes külsőségek között, katonai tiszteletadás mellett.

Antall József miniszterelnök és kormánya, 1990. május 23.1991. május 23-án ünnepi ülést tartott az egy évvel korábban hivatalba lépett Antall-kormány.

Virtuális Országház – A Tisza Kálmán terem részleteElkészült a Tisza Kálmán és a Széll Kálmán terem virtuális változata, s ezzel immáron az Országház 15 nevezetes helyszíne vált online formában bejárhatóvá. Az érdeklődők az online térben megismerkedhetnek a két, egykori miniszterelnök nevét viselő helyiség sokszínű történetével, az ott zajlott eseményekkel, közelről megtekinthetik a bútorokat, a műalkotásokat; és ismereteket szerezhetnek arról is, hogy az építéskor mely korszerű technikai újításokkal szerelték fel az épületet.

Mindszenty József újratemetése, 1991. május 4.1991. május 4-én ünnepélyes keretek között, a hazai, valamint külföldi egyházi és világi személyiségek jelenlétében Esztergomban végső nyughelyére helyezték Mindszenty József bíboros hercegprímás, egykori esztergomi érsek hamvait.

Fotó a Képviselőházi napló fedőlapjárólAz 1939–1944 közötti időszak kutatóinak munkáját segítheti, gyorsíthatja a most létrehozott adatbázis, mely a képviselőház 1939. június 12. és 1944. november 9. között megtartott 378 ülésének teljes anyagát könnyen áttekinthető formában tartalmazza. A Képviselőházi napló mutatókötete 1861-től 1939-ig minden országgyűlési ciklus után megjelent, de az 1939 és 1944 közötti periódusról nem készült ilyen index, az új adatbázis ezt a hiányt hivatott pótolni.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények
 

Tematikus kereső

Elhunyt Sándorffy Ottó, volt országgyűlési képviselőKilencven éves korában elhunyt Sándorffy Ottó, az FKGP volt országgyűlési képviselője.

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!