Aktuális

Hírek, események

A könyv borítójaAz Országház népi díszítőelemei címmel jelent meg az Országházi séták könyvsorozat tizenkettedik kötete, mely az épület díszítését a népélet, az ősfoglalkozások, a népi díszítőművészet témájával összefüggésben tekinti át. A kiadvány az olvasó elé tárja a tárgyakon, képi ábrázolásokon, falfestményeken, tervrajzokon megjelenő azon elemeket, melyeket az Országház építése idején a népi kultúra kutatásának területe felölelt. A bemutatás során hangsúlyos szerepet kap az épületben használt elemek párhuzamba állítása a korabeli néprajzi kutatások eredményeivel, a publikációk, népszerűsítő albumok tartalmával, melyek alapját elsősorban a Néprajzi Múzeumban található anyagok adják.

A programok címeAz Országgyűlési Múzeum rendhagyó tárlatvezetésekkel, interaktív és játékos programokkal várja az érdeklődőket a június 26-án megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakája kulturális rendezvény keretében. Aznap a múzeum Kossuth téri tárlatai meghosszabbított nyitvatartással fogadják a látogatókat, az Országház főbejárata előtti területen pedig gyerekkoncert szórakoztatja a közönséget.

Búcsú az utolsó szovjet katonától, 1991. június 19.1991. június 19-én az utolsó szovjet katona, Viktor Silov altábornagy is elhagyta Magyarországot.

A Rákoskeresztúri új köztemetőben lévő Nemzeti Emlékhely 301-es parcellája, 2014. június 14.1991. június 16-án, két évvel az 1989. június 16-ai újratemetés után megemlékezéssel tisztelegtek Nagy Imrének, az 1956-os miniszterelnöknek és mártírtársainak, valamint az 1956-os forradalom hőseinek tényleges vagy jelképes sírjánál a Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájánál.  

EU pályázati díjkiosztó ünnepség az országházbanAz Országgyűlés elnöke, az igazságügyi miniszter és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője által kiírt, több mint negyedszázados múltra visszatekintő európai uniós témájú országgyűlési pályázatra 55 dolgozat érkezett.  

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények
 

Tematikus kereső

Csicsay Claudius IvánElhunyt Dr. Csicsay Claudius Iván, az MSZP volt országgyűlési képviselője

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!