Aktuális

Befejeződött az Országház Apponyi Albert termének teljes felújítása

Az Országház egyik, évtizedek óta felújításra váró termének, az Apponyi Albert nevét viselő, főemelet 58-as teremének teljeskörű felújítása 2023. október 30-án fejeződött be.

Megtekintés »

Hírek, események

Új oktatási segédanyagok ​​​​​​​

Az Országgyűlési Múzeum és az Országgyűlési Könyvtár Parlamenti viták című online, interaktív játéksorozatának legújabb része a Monarchia 19. századi szövetségi politikáját járja körül. A diákok megismerhetik az üléseken elhangzott parázs vitákat, és változatos feladványok segítségével mélyíthetik el tudásukat a kérdéskörben. A pedagógusok számára óratervjavaslat és kinyomtatható anyagok is készültek, így a témák nemcsak önállóan, hanem osztálytermi környezetben is feldolgozhatók.
Az Országgyűlési Múzeum iskolai felhasználásra szánt Letölthető vitajátékok sorozatának hetedik része az egészséges életmód témakörét ismerteti. Az életkor és a rendelkezésre álló időkeret alapján három játéktípus közül választhatnak az érdeklődők. A 8-12 évesek a testmozgásról szóló tanmeséken keresztül kóstolhatnak bele a disputa világába. A 13-18 éves diákok két lehetőség közül választhatnak: dönthetnek egy tanóra keretében megtárgyalható, kötetlenebb vitaforma mellett a dohányzás betiltásáról, vagy kipróbálhatják a több időt igénybe vevő vitajátékot, melynek során elkészítik a dohányzást, az alkoholfogyasztást és a kötelező testmozgást szabályozó törvényjavaslatot, megismerve a törvényalkotás állomásait.

A Parlamenti viták legújabb témaköre itt, a Letölthető vitajátékoké pedig itt érhető el.

játékok nyitókép

 

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2023. évi december havi ülésterve (2023.12.11.)

Az Országgyűlés elnökének javaslata az Országgyűlés 2023. évi őszi ülésszaka december 11-12-13-i (hétfő-kedd-szerda) ülésének napirendjére

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!