Aktuális

Október 23. - Nyílt nap az Országházban

Nyílt nap az Országházban2021. október 23-án a nemzeti ünnep alkalmából nyílt nap lesz az Országházban. Az érdeklődők 10 és 16 és óra között ingyenesen tekinthetik meg a Szent Koronát. A nagy érdeklődésre való tekintettel sorban állás várható. 
Az épületbe kizárólag biztonsági átvizsgálás után lehet belépni. Nagyobb méretű táskák és csomagok, illetve személyi sérülés okozására alkalmas tárgyak (bicska, kés, gázspray stb.) nem vihetők be.  Megtekintés »

Hírek, események

Interaktív településnév-kereső az Összetartozás Emlékhelyénél

Interaktív településnév-kereső az Összetartozás Emlékhelyénél

Az augusztus 20-án átadott Összetartozás Emlékhelyének két oldalfalán a történelmi Magyar Királyság 1913. évi összeírás szerinti 12.485 településneve olvasható, véletlenszerű elrendezésben. A látogatókat a nevek közötti tájékozódásban, egy-egy helységnév gyors megtalálásában online településnév-kereső segíti, mely az emlékhely lejárata előtt található QR-kód beolvasásával is elérhető.

A településnév-keresővel megjeleníthető, hogy az adott név az emlékhely melyik falán található, megmutatja a településnév közvetlen környezetét és a falrészlet nagyított változatát. A keresett település emellett a Magyar Állam közigazgatási térképén (1914) is megtekinthető.

A honlap itt érhető el.

Névkereső_nagy

 

QR-kód

A QR-kód az emlékhely lejárata előtt mindkét oldalon megtalálható

Az Összetartozás Emlékhelye körül a nyár folyamán, augusztus 18-ig fotókiállítás volt látható, mely ide kattintva online formában továbbra is megtekinthető. A kiállítás a történelmi Magyarország sokszínűségére és egységére emlékezik. Több mint 160 fotó idézi meg a múltat, mutatja be a Kárpát-medence nevezetességeit, épített örökségét, néprajzát, természeti szépségeit és élővilágát.

 

 

 

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények
 

Tematikus kereső

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!