Hírek, események

null Interaktív településnév-kereső az Összetartozás Emlékhelyénél

Interaktív településnév-kereső az Összetartozás Emlékhelyénél

Az augusztus 20-án átadott Összetartozás Emlékhelyének két oldalfalán a történelmi Magyar Királyság 1913. évi összeírás szerinti 12.485 településneve olvasható, véletlenszerű elrendezésben. A látogatókat a nevek közötti tájékozódásban, egy-egy helységnév gyors megtalálásában online településnév-kereső segíti, mely az emlékhely lejárata előtt található QR-kód beolvasásával is elérhető.

A településnév-keresővel megjeleníthető, hogy az adott név az emlékhely melyik falán található, megmutatja a településnév közvetlen környezetét és a falrészlet nagyított változatát. A keresett település emellett a Magyar Állam közigazgatási térképén (1914) is megtekinthető.

A honlap itt érhető el.

 

A QR-kód az emlékhely lejárata előtt mindkét oldalon megtalálható

Az Összetartozás Emlékhelye körül a nyár folyamán, augusztus 18-ig fotókiállítás volt látható, mely ide kattintva online formában továbbra is megtekinthető. A kiállítás a történelmi Magyarország sokszínűségére és egységére emlékezik. Több mint 160 fotó idézi meg a múltat, mutatja be a Kárpát-medence nevezetességeit, épített örökségét, néprajzát, természeti szépségeit és élővilágát.

 

 

 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés első őszi ülésnapjának kezdetén megmelékezett a nemrég elhunyt Kósáné Dr. Kovács Magda és Keleti György volt MSZP-s és Dr. Somogyi Tamás volt MDF-s képviselőkről.


 

Továbbra is látogatható az Országház
A járványügyi intézkedések és a biztonsági szabályok betartása mellett az Országház továbbra is nyitva áll az egyéni és csoportosan érkező látogatók előtt a hét minden napján.
Bővebben...
Élő közvetítés
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők