Aktuális

Hírek, események

Az északi miniszteri folyosó keresztboltozatának díszítőfestése gazdag figurális és növényi ornamentikávalAz Országház díszítőfestészeti alkotásai Scholtz Róbert és közel százfős műhelye megfeszített munkájának köszönhetők. Scholtz 1898. május 21-én írta alá a díszítőfestés és aranyozás második ütemére szóló szerződést.

A videó indexképe.Az Országház Filmműhely legújabb videója az Országház biztonságát és a zavartalan parlamenti munkát biztosító testület több mint száztíz éves múltját és jelenét járja körül. Bemutatja a Képviselőházi Őrség 1912-es létrejöttének körülményeit, feladatkörét, történetét, majd átfogó képet ad a 2012-ben újjászervezett Országgyűlési Őrség munkájáról. A témát Az Országgyűlési Őrség című kötet szerzői, Fróna Imre, az Országgyűlési Őrség ezredese és Kedves Gyula, az Országgyűlési Múzeum kurátora ismertetik.

Fotó: SajtóirodaA Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) aggodalommal figyeli a térségünk szomszédságában dúló háború tragikus következményeit, a további eszkaláció veszélyeit és szolidaritását fejezi ki a kárpátaljai magyar közösséggel. Az Országgyűlés elnöke a megnyitójában kiemelte: csak egységes magyar nemzet és egységes magyar ügy van. Kövér László aláhúzta: a kárpátaljai magyarság ügye számunkra nem pusztán kisebbségi, hanem a szó legszorosabb értelmében vett egzisztenciális kérdés, mint ahogyan az előttünk álló XXI. században az európai népesség több mint egytizedét kitévő őshonos kisebbségi közösségek ügye sem csak erkölcsi, hanem életbevágó reálpolitikai kérdés is.

A kötet borítója.Az Országház iparművészeti remekei címmel jelent meg az Országház Könyvkiadó Országházi séták sorozatának tizenötödik kötete. A könyv a legújabb kutatási eredmények és gazdag illusztrációs anyag felhasználásával egy újabb perspektívából mutatja be az épületet: a míves, szemet gyönyörködtető fém- és kerámiamunkák, illetve díszes szőnyegek s az alkotások köré fonódó izgalmas történetek tárulnak elénk.

​​​​​​​Az Országház és a Kossuth Lajos tér parkrészlete.Az Emlékhelyek Napja keretében május 13-án az érdeklődők ötféle különleges sétán vehettek részt a Nemzet Főterén, s ismerhették meg a tér múltjának és jelenének számos apró, kevéssé ismert részletét.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2023. évi május - június havi ülésterve (2023.05.22.)

Az Országgyűlés 2023. évi tavaszi ülésszaka május 22-23-24-i (hétfő-kedd-szerda) és május 30-i (kedd) ülésének napirendje

Vissza Elhunyt Suchman Tamás volt országgyűlési képviselő

Elhunyt Suchman Tamás volt országgyűlési képviselő

Fotó: parlament.huÉletének 69. évében elhunyt Suchman Tamás, az MSZP volt képviselője, frakcióvezető-helyettese. 1990 és 2010 között volt az Országgyűlés tagja. A Gazdasági és informatikai bizottság, az Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság, a Gazdasági bizottság valamint az Ügyrendi bizottság munkájában vett részt.

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!