Készült: 2021.06.17.21:34:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

120. ülésnap (2020.04.20.),  257-258. felszólalás
Felszólalás oka Napirend utáni felszólalások
Felszólalás ideje 4:08


Felszólalások:   255-256   257-258   259-260      Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen. Steinmetz Ádám képviselő úr, a Jobbik képviselője: „Elég volt” címmel mondja el napirend utáni felszólalását. Parancsoljon!

DR. STEINMETZ ÁDÁM (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! „Magyarország szívdobbanása ma ez a két szó: elég volt. Elég volt, hogy a beteg embereket, súlyos sérülteket ellátás helyett ide-oda küldözgessék az országban. Elég volt az elszegényedésből, hogy az emberek milliószám nem tudják hó végén kifizetni a számláikat. Elég volt abból, hogy a kormány nem veszi emberszámba az időseket, a betegeket, a diákokat, a rászorulókat. Elég volt a kíméletlenségből, az érzéketlenségből. Elég volt abból, hogy egyre nehezebb megélni, miközben egyre többet dolgoznak az emberek. Elég volt, hogy egyre kevesebb jut azoknak, akik gürcölnek, gyereket nevelnek, egymásról gondoskodnak, becsülettel próbálnak fennmaradni, miközben egyre több jut a léhűtőknek, a hazudozó milliárdos szélhámosoknak, az állam védelmét élvező ügyeskedőknek. Elég volt abból, hogy mindent elvesznek, amiért az emberek megdolgoztak, és mindent eladnak, ami az emberek közös vagyona. Elég volt abból, hogy egy kiváltságos csoport agyalágyultnak nézi az embereket, és azt vágja a képükbe: nem jár nektek semmi, gondoskodjatok magatokról, és fizessetek többet és többet és többet. Elég volt abból, hogy az emberek mindig rosszul járnak, miközben a hatalmon lévők egyre több luxust, egyre nagyobb gazdagságot és egyre több kiváltságot szerezhetnek maguknak.”Tisztelt Honfitársaim! Teljes mértékben egyetértek Orbán Viktor miniszterelnök úrral, ezek ugyanis az ő szavai még 2007-ből. Tudják, abból az időből, amikor még hittünk abban, hogy a Fidesz elhozza számunkra a polgári Magyarországot. És lám, tíz év kormányzás nem volt elég arra, hogy a helyzet érdemben megváltozzon? Most nem küldözgetnek betegeket ellátás helyett ide-oda az országban? Például a marcali kórházból krónikus betegeket haza, akiknek az ellátása otthon nem biztosított? Ma Magyarországon nincsenek milliószám emberek, akik nem tudják hó végén kifizetni a számláikat? Akik most tömegével veszítik el a munkahelyüket? Vagy azok a kisnyugdíjasok, akik 70 ezer forintból élnek egy tisztességgel ledolgozott élet után? Magyarország Kormánya ma emberszámba veszi ezeket az időseket? Ezeket a betegeket? Ezeket a rászorulókat? Ma nem adnak el mindent, ami az emberek közös vagyona, például az állami termőföldeket? Ma egy kiváltságos csoport nem nézi agyalágyultnak az embereket? Amikor a válság idején sokan elveszítik az állásukat, a cégüket, akkor Mészáros Lőrinc 17 000 millió forint profitra tesz szert egyetlen adásvételi szerződéssel? Mindennek tetejében közpénzből, a mi pénzünkből. De hát, hol a pofátlanság határa? A hatalmon lévők ma nem szereznek maguknak egyre több luxust, egyre nagyobb gazdagságot és egyre több kiváltságot? Nem jut egyre több a hazudozó, milliárdos szélhámosoknak, az állam védelmét élvező ügyeskedőknek?

Tisztelt Honfitársaim! Mi változott akkor? A zászló. A zászló színe változott. És szomorú, hogy így alakult. Pedig megvolt minden felhatalmazás ahhoz, hogy másképp legyen. De idő kérdése, és a magyar emberek észre fogják venni, hogy becsapták őket. Nem kicsit, nagyon. És akkor Magyarország szíve újra fog dobbanni. És a magyar emberek ki fognak állni magukért, és azt fogják végre mondani: elég volt!

Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiból.)
Felszólalások:   255-256   257-258   259-260      Ülésnap adatai