Készült: 2019.09.17.11:38:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

83. ülésnap (2019.07.12.), 34. felszólalás
Felszólaló Hende Csaba (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 5:02


Felszólalások:  Előző  34  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HENDE CSABA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Idestova harminc éve nem fordult elő, hogy a választói akaraton nyugvó, mandátumarányos parlamenti helyek elosztásában a pártok egymás ellen szavazzanak. Íratlan szabály ez ugyan, de mégiscsak olyan rendje van, amely választói akaraton nyugszik. Az európai parlamenti mandátumarányokat is a választók demokratikusan kinyilvánított akarata határozta meg. Minden olyan áskálódás, minden olyan cselekmény, amely ez ellen hat, különösen a Demokratikus Koalíció részéről (Dr. Vadai Ágnes fölemeli és széttárja a karját.) a választók arcul csapása és megcsúfolása, arról nem is beszélve, hogy veszélyes utakra visz. Hiszen ha ez a gyakorlat az itthoni parlamentben is kialakult volna (Dr. Vadai Ágnes: Igen, és akkor mi van?), akkor nem sok tisztségük lenne az ellenzékieknek. Veszélyes vizekre eveznek, hiszen persze itthon óriási cirkuszt csaptak volna, ha a többségünkkel élve, nem hagytunk volna önöknek tisztségeket. Varju László akkor ma nem lenne a Költségvetési bizottság elnöke, Vadai Ágnes nem alelnökölhetné a Honvédelmi és rendészeti bizottságot, Oláh Lajos pedig az Európai ügyek bizottságában nem töltené be ezt a posztot. (Dr. Vadai Ágnes: És akkor mi van?) Ehhez képest önök Brüsszelben máris megkezdték az áskálódást saját hazájuk ellen. (Gréczy Zsolt: Ander László, Kovács László!) Minden követ megmozgatnak, hogy a Fidesz képviselői ne tölthessenek be szakbizottsági alelnöki tisztségeket, miközben ezek a tisztségek, ezek a helyek a frakciók közötti megállapodáson alapulnak, és a néppárti jelölés szerint a Fidesz képviselőinek járna. Ezzel szembemennek a magyar emberek akaratával is. Ezek a bizottsági helyek, ezek a tisztségek lehetőséget adnának arra  és fognak is adni reményeink szerint , hogy még jobban, még határozottabban érvényesítsük a magyar nemzeti érdekeket. (Dr. Vadai Ágnes: Hogy még többet lopjatok, tudjuk!) Mindazt, amire május 26-án a magyar emberektől felhatalmazást kaptunk.

A Fidesz-KDNP 13 fős képviselőcsoportja mindent meg fog tenni a bevándorlás megállításáért (Balla György: Úgy van!), a nemzetek Európájáért és a keresztény kultúra védelméért. Kezdeményezni fogjuk a migránskártyaprogram leállítását, és azt is, hogy az új Európai Parlament vonja vissza a migránsvízum tervét, mert mindkét program növeli a bevándorlást.

Tisztelt Országgyűlés! Továbbra is miénk a legnagyobb magyar delegáció az Európai Parlamentben (Dr. Vadai Ágnes: De nem a legnagyobb frakció!), és mind a 22 szakbizottságban lesz képviselőnk. Magyar nemzeti érdek, hogy minél több európai parlamenti bizottságban legyenek magyar alelnökök is.

Tisztelt Ellenzék! Önök már az Európai Parlament első munkahetén durván szembementek a magyar választások eredményével, amikor megpróbálták megfúrni azt, hogy Járóka Líviát az Európai Parlament alelnökévé válasszák. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Szégyen!) Azonban a Fidesz képviselőinek fellépése miatt ez a törekvésük kudarcot vallott. Miközben Járóka Lívia gratulált az önök listavezetőjének, Gyurcsányné azzal válaszolt (Dr. Vadai Ágnes, Varju László: Dobrev Klára!), hogy ő nem szavazta meg a fideszes jelöltet.

Na, ez a különbség köztünk! Mi örülünk, ha bárhol a világban egy fontos tisztséget magyar ember tölt be, pozitív fejleménynek tartottuk, hogy az Európai Parlament 14 alelnökéből kettő is magyar, és a magyar érdekeket képviselheti. Példátlan az önök viselkedése. Sem az európai, sem a magyar politikában (Dr. Vadai Ágnes: Ne tessék nyavalyogni!) nem demokratikus az, ha az emberek által megválasztott képviselők ellen áskálódnak. Semmibe veszik a választók akaratnyilvánítását, ami a legalapvetőbb demokratikus értékekkel is ellentétes.

Gyurcsányné (Dr. Vadai Ágnes: Szajlai Mónikáné!), a szocialisták és a momentumosok is azonnal az Európai Parlament bevándorláspárti erőihez csatlakoztak, és a legvadabb bevándorláspártiakkal ülnek egy frakcióban. Gyurcsány itthon, Gyurcsányné az Európai Parlamentben képviseli a bevándorláspártiakat. Ehhez keresik a pozíciókat, a hatalmi befolyást az Európai Parlamentben is.

Tisztelt Ház! Tekintettel arra, hogy a választók döntésén nyugvó megállapodást az ellenzék felrúgta, bizony kérdéses, hogy ennek eredményeként a jövőben például vajon a Demokratikus Koalíció képviselői is erre számíthatnak-e. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  34  Következő    Ülésnap adatai