Országgyűlés - mobil applikáció

Országgyűlés

Az Országgyűlés Hivatalának mobil applikációja

Országgyűlés mobilalkalmazás bemutatása

Országgyűlés app QR kód

 

A szoftver tájékoztatást nyújt az Országgyűlés munkájáról, az Országgyűlés üléseiről, az országgyűlési képviselők, a nemzetiségi szószólók és a bizottságok adatairól, az irományokról.

A mobilalkalmazáson keresztül a Parlamenti üléstermi közvetítéseket élőben is nyomon lehet követni.
A Naptár menüpontból a felhasználók számára elérhető minden plenáris, illetve bizottsági ülés időpontja, valamint ezekről akár emlékeztető üzeneteket is lehet kérni, így egyetlen ülésről sem maradnak le, illetve mindenről online tájékoztatást kaphatnak.

Az Országgyűlés alkalmazás Android (4.0 és újabb) és iOS (8 és újabb) mobiloperációs rendszerekre elkészített mobilapplikáció, amely letölthető az adott platform alkalmazás tárhelyéről, valamint amely használatához internet-kapcsolatra van szükség.

A mobilalkalmazás nyújtotta funkciók segítik a parlamenti munkát, továbbá hasznos információt nyújtanak minden magyar állampolgár számára.

Az alkalmazást innen töltheti le:  

Web API változások

Tisztelt Felhasználók!

  • 2021.07.21-től új Web API alklamazások érhetőek el, melyeknek dokumentációját itt érhetik el.
  • Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2016. 04. 15-én új Web API alkalmazásokat tettünk elérhetővé, illetve néhány eddigi alkalmazást módosítottunk. Az új és a módosított Web API-k dokumentációját itt olvashatják el.

Ha a szolgáltatás használata során problémát tapasztal, észrevételeit az api-reg2(kukac)parlament(pont)hu email címen jelezheti (Az api-reg@parlament.hu címen MÁR NEM tudja velünk fölvenni a kapcsolatot).

Regisztráció

Web API

1. A Web API alkalmazás célja

A Magyar Országgyűlés működése során keletkező információk meghatározott körét automatikus feldolgozásra alkalmas formában, XML adatszolgáltatásként interneten keresztül elérhetővé tegye.

2. Felhasználási területek

A Web API szolgáltatás elérhetővé tételével az Országgyűlés a publikált adattartalmak feldolgozásával, elemzésével, továbbpublikálásával foglalkozó felhasználók körét kívánja kiszolgálni.
Ilyen tevékenységet végezhetnek a sajtó munkatársai, politológusok, kutatók, egyetemi hallgatók, az internetes vagy hagyományos média és a többi.

3. Az elérhető tartalmak köre

A Web API alkalmazáson keresztül az alábbi tartalmak érhetők el:

  • Képviselők listája
  • Képviselői adatlap
  • Irományok listája
  • Iromány adatlap
  • Szavazások listája
  • Szavazás adatlap

4. Az alkalmazás használata

4.1. Hozzáférési jogosultság

A Web API használata előzetes regisztrációhoz kötött. Az alkalmazás használatára vonatkozó igényt a Regisztrációs űrlap kitöltésével és beküldésével lehet kérelmezni.
A regisztráció során az igénylő személyre szóló hozzáférési kódot kap, mellyel jogosulttá válik az alkalmazás használatára. A hozzáférési kód az Ön személyes hozzáférését biztosítja, kérjük, hogy a kódot ne adja tovább!

4.2. Technikai leírás

A Web API adatszolgáltatásaihoz HTTP(S) kéréseken keresztül férhet hozzá. A kérések eredménye XML formátumban tartalmazza a kért adatokat. A lekérdezésekben kötelezően szerepeltetnie kell az előzetes regisztráció során kapott hozzáférési kódját. Érvényes hozzáférési kód hiányában az adatokat nem lehet elérni.
Az egyes lekérdezésekre vonatkozóan részletes információkat talál a Web Api alkalmazás használati útmutatójában. Az ott meghatározott paramétereket a lekérdezésekben GET paraméterként kell szerepeltetnie. Ha a szolgáltatás használata során problémát tapasztal, észrevételeit az api-reg2(kukac)parlament(pont)hu email címen jelezheti.

 

Regisztráció

Tájékoztató a sütik (cookie) használatáról