Országházi legendárium

Országházi legendárium címmel családi mesekönyv jelent meg az Országház Könyvkiadó gondozásában. A kötet történeteiben megelevenednek a hun–magyar eredet csodás világának eseményei, Árpád-házi királyaink legendás cselekedetei, dicső nagyjaink tettei és küzdelmes évszázadaink jelentős pillanatai. Illusztrációként az Országház nagy méretű falképei szolgálnak, melyeket testközelből szemlélhetnek meg az olvasók.

A mesekönyv egy különleges kalandra invitálja a család minden tagját. Képzeletünkben nyomába eredhetünk a titokzatos Csodaszarvasnak, láthatjuk Emese álmát és Attila messze földön híres kardját. Megismerhetjük, miről nevezetes Szent László füve, és megtudhatjuk, hogyan tesz Mátyás király igazságot. Bejárhatjuk Árva, Vajdahunyad vagy éppen Visegrád várát is, Kassára tévedve pedig megtudhatjuk, hogy Nagy Lajos király miért rendelte el ott a dóm építését. De megismerkedhetünk II. Rákóczi Ferenc nagyságos fejedelemmel és Esze Tamással, sőt Mária Teréziát is láthatjuk, amint segítséget kér nagy bajában a magyaroktól. A könyvet forgatva nagy és a mai napig emlékezetes pillanatokat élhetünk át újra együtt: megnézhetjük Hazánk születésének első pillanatait, megélhetjük az Aranybulla kiadását, ott lehetünk a nándorfehérvári diadalnál vagy az 1848. március 15-i pesti eseményeknél is.

A szöveget Kudelász Nóbel írta. A festmények alkotói között találjuk többek között Dudits Andort, Jantyik Mátyást, Munkácsy Mihályt, Spányi Bélát, Udvary Gézát és Vajda Zsigmondot.

A kötetbe belelapozni itt van lehetőség.

A kötet borítója.