Irományok előző ciklusbeli adatai

Készült: 2021.03.04.19:28:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

155. ülésnap (2016.05.23.), 342. felszólalás
Felszólaló Győrffy Balázs (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  342  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GYŐRFFY BALÁZS (Fidesz): Köszönöm szépen. Először is, szeretném megköszönni az ellenzék konstruktív hozzáállását, minden frakció részéről azt láttam, hogy a megoldást keresve viszonyul ehhez a módosításhoz, talán leszámítva Harangozó képviselő úrnak a minisztérium és a NAK közötti feszültség fokozására tett ‑ nyilvánvalóan valamilyen frakcióutasításra, hiszen már visszatérő elem ‑ ilyen típusú megnyilvánulásai. Ahogy korábban, most is engedje meg, hogy ezt visszautasítsam, hogy én is eljátsszam azt a politikai szerepet, amit ebben a színjátékban nyilván az ön invitálására nekem kötelességem lenne elfogadni.

(Az elnöki széket dr. Hiller István,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

A valótlan tény állítására vonatkozó felvetés: kép­viselő úr, azt szeretném ezzel elérni, hogy ha va­laki valamilyen, adott esetben földhasználatra vonatkozó valótlan tényt állít, akkor tőle részben vagy egészben a területalapú támogatás visszaigényelhető legyen. Mindössze erre vonatkozik a javaslat.

A Jobbik részéről köszönöm a támogató hozzáállást.

Az LMP részéről szintén köszönöm, hogy alapvetően a problémára koncentrálva, nem feltétlenül politizálva közelítette a kérdést. Képviselőtársamnak szeretném mondani, hogy nem célunk, célom ezzel növelni a támogatható területek volumenét. Mondok egy példát: adott esetben egy lőtér nemcsak arra alkalmas, hogy ott ‑ mondjuk ‑ éleslövészetet gyakoroljanak, hanem legeltetésre is tökéletesen alkalmas. Úgy gondoljuk, hogy ennek státusza rendezése mindenképpen fontos, hiszen ott valóban agrárgazdasági termelő tevékenység zajlik. Tehát ilyen formában ezen ott gazdálkodó természetes, jogi személyek területalapú támogatásának az igénybevétele ‑ kü­lö­nö­sen az állattenyésztés vonatkozásában ‑ ki­fe­je­zetten hasznos lehet, és támogathatónak gondolom.

Még egyszer megköszönve az ellenzék konstruktív hozzáállást, bízom abban, hogy sikerül nagy támogatottsággal ezt a jogszabályt elfogadni. Elnök úr, köszönöm szépen a szót.
Felszólalások:  Előző  342  Következő    Ülésnap adatai