Készült: 2019.12.09.03:36:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap, 96. felszólalás
Felszólaló Demeter Márta (LMP)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:15

Felszólalások:  <<  96  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DEMETER MÁRTA (LMP): Köszönöm, elnök úr. Miniszterelnök Úr! Önök most már több mint hét éve szervezetten valósítják meg a korrupciós intézményrendszer kiépítését Magyarországon, elképesztő pénzeket nyúltak le a magyar adófizetőktől, és most már ki kell mondjuk, hogy ezért ülni fognak. (Közbeszólások és derültség a kormánypártok soraiban.) Ha megnézzük, akkor már most rengeteg Ptk.-beli tényállást elkövettek, és akkor csak hadd említsem az önnél itt felsoroltakat, ami csak a jéghegy csúcsa: jelentős mértékű vagyonosodás eltitkolása, hatósági eljárásra utasítás politikai célból, ügyészség és más állami intézmények működésének politikai befolyásolása, a hatvanpusztai kastély ügye, és még sorolhatnánk, csak ezek a költségvetési csalást, hivatali visszaélést is kimerítik.

Kérdés nincsen abban, hogy önök el lesznek‑e számoltatva, hiszen a 2018-as rendszerváltást követően (Derültség a kormánypártok soraiban.) kőkemény büntetőjogi felelősségre vonásra számíthatnak, attól függetlenül, hogy azt gondolják, hogy esetleg van annyi pénz a zsebükben, hogy ezt megússzák. (Közbeszólások a kormánypártok soraiból.) Nem fogják megúszni, miniszterelnök úr! Amit önök csinálnak, az önmagában már nemzetárulás, hiszen hiszterizálják a magyar társadalmat, miközben pontosan az ellenkezőjét cselekszik annak, amit mondanak.

A kérdéseim, miniszterelnök úr: hogy van az, hogy itthon hiszterizálja a társadalmat, miközben ön az Európai Tanácsban kivétel nélkül mindent támogat, hiszen vétót nem emel az európai uniós döntések ellen? (Közbeszólások, derültség a kormánypártok soraiban.) Hogy van az, hogy tízmilliárdokból bevándorlásellenes konzultációt folytatnak, miközben a letelepedésikötvény-biznisszel most már 20 ezer embert engedtek be ellenőrizetlenül Magyarország és a schengeni övezet területére: Ezek az emberek élethosszig tartó letelepedési engedélyt kapnak, és csak és kizárólag azért csinálják ezt, hogy az üzleti körök gazdagodjanak, például Rogán Antal neve rendszeresen felmerül annál az offshore-cég-háló­zatnál, amely most már több mint 155 milliárdot kaszált ezen az üzleten.

Adjon választ arra, miniszterelnök úr, hogy van az, hogy itt terrorizmusért is körözött emberek flangálhatnak az ön közelében? Kiderült Ghaith Pharaonról, hogy önhöz érkezett vacsorára, kiderült Ghaith Pharaonról (Az elnök csenget. ‑ Közbe­szó­lá­sok a kormánypártok soraiból: Idő!), hogy az ön vejével üzletel. Hogy van ez? Magyarázza meg! És kérdésem az, hogy örökölnek‑e valamit Ghaith Pharaon vagyonából, és hogy milyen garanciát tud adni arra a magyar embereknek, hogy nem ön jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot? (Taps a Jobbik soraiban. ‑ Közbeszólások.)

Felszólalások:  <<  96  >>    Ülésnap adatai