Készült: 2019.11.21.21:56:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

96. ülésnap (2015.09.04.), 98. felszólalás
Felszólaló Dr. Schiffer András (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:44


Felszólalások:  Előző  98  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm szépen. Azt továbbra is fenntartom, hogy a helyzet úgy néz ki, hogy arról pontos kép, hogy egyrészt azoknak, akik áthaladtak Magyarországon, akiket regisztráltak, illetve akik most itt dekkolnak például a fővárosban, pontosan mi az összetételük: honnan érkeztek, milyen motivációkkal (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Mindenki szír, hát tudjuk! - Derültség a Jobbik soraiban.), ez a tudás, ez az ismeret hiányzik, éppúgy, mint ahogy arról sincsen pontos információ, hogy akik útban vannak a Kárpát-medence felé, azoknak az összetétele, eredete, motivációja pontosan micsoda. Azt gondolom, hogy a helyzet kezeléséhez ennek a felmérése elengedhetetlenül szükséges.

Csak arra utalnék még, hogy gyerekekkel kapcsolatban, azt gondolom, akárhány százalékról beszélünk, az emberséges bánásmód pedig kiemelten fontos. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: És a mi gyerekeinkkel mi lesz?)

Fodor képviselőtársamnak is reagálnék két dologgal kapcsolatban. Az egyik az, hogy ő itt nyugati civilizáció elleni támadásról beszélt az Iszlám Állam vonatkozásában. Szeretném jelezni, hogy az Iszlám Állam nemcsak a nyugati civilizációt fenyegeti, mert akkor, amikor ott a régi mezopotámiai emlékeket rombolják le, nem a nyugati civilizációt fenyegetik.

A másik megjegyzésem pedig az, hogy szerintem le kéne most már jönni arról a tripről, hogy a demokrácia terjesztése mint olyan valamilyen mindenekfelett lévő jó. Be kéne fejezni, azt gondolom, a nagyhatalmaknak a demokrácia terjesztését, mert lehet látni, itt a példa, hogy hova vezet az, amikor egyfajta kultúrájú nagyhatalom úgy gondolja, hogy a saját mércéjének megfelelően akarja berendezni az egész világot; az eredmény itt van a nyakunkban. Köszönöm szépen.(Szórványos taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  98  Következő    Ülésnap adatai