Készült: 2019.11.13.14:09:01 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

96. ülésnap (2015.09.04.), 82. felszólalás
Felszólaló Németh Szilárd István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka vezérszónoki felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 15:21


Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársak! Néhány perccel ezelőtt elfogadtunk egy tíz törvényt módosító törvényjavaslatot, amely a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelésével foglalkozik, és a kormány előterjesztésében került elénk. Bár ez az „elfogadtunk” csak a parlament többségének szól, hiszen a parlament egy kisebbsége, mondhatjuk azt is, hogy számában annyira jelentős kisebbsége szavazott nemmel a törvényjavaslat ellen, akik megakadályozták azt, hogy az előttünk fekvő törvényjavaslatot, amely a honvédségi törvényt, a rendőrségi törvényt és a honvédek jogállásáról szóló törvényeket módosítja, kivételes eljárásban tudjuk tárgyalni, illetve erről már a mai napon döntést tudjunk hozni.

Pedig jól látszik, aki csak a híradásokat nézi, és nem rendelkezik annyi információval, mint egy országgyűlési képviselő, az is jól látja, hogy minden perc számít, minden perc számít abban a tekintetben, hogy a kormány részére, a hatóságok részére, a hivatalok részére, azon emberek részére, akik az illegális bevándorlás megakadályozásán, az illegális bevándorlás okozta válsághelyzet megoldásán, kezelésén dolgoznak, minden egyes eszközt meg tudjunk adni.

A miniszter úr elmondta, hogy miről szól ez a törvényjavaslat, úgyhogy én nem erről a kérdésről, hanem a helyzet súlyosságáról szeretnék néhány szót önökkel megosztani. Egyébként visszatérve erre az időhúzó taktikára, erre a baloldali bevándorláspárti politikára azért térjünk még vissza, mert a délelőtt folyamán Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes úr nem átallotta számon kérni, hogy hol volt Orbán Viktor tegnap, amikor erről az eljárási rendről szavaztunk. Ő pontosan tudja, hol volt, de itt azért kell egy kis feszültséget gyártani, meg egyáltalán, ők nem a bevándorlással foglalkoznak, hanem az az egyetlen céljuk, hogy ott fúrják-faragják a kormányt és a kormánytöbbséget, ahol csak tudják. Orbán Viktor éppen Brüsszelben volt, és a legfontosabb politikai körökkel, minden meghatározó európai uniós politikussal, Junckers úrral, Schulzcal és Tusk úrral is arról tárgyalt, hogy milyen helyzet van Magyarországon, és legalább ki tudta belőlük csikarni azt a mondatot, hogy ők sem tudnak jobbat a kerítésnél. Igen, a kerítést kell legelőször megerősíteni, hiszen ez a kulcsa az egésznek, a határon a schengeni, a magyar határok védelme az elsődleges feladatunk.

És még csak azt is hozzátenném, hogy a 41 nem szavazat akkor is elég lett volna ahhoz, hogy megfúrják ezt a rendkívüli eljárásmódot, ha mindenki jelen van, tehát ha a miniszterelnök is jelen van, hiszen az összes megválasztott képviselőnek több mint 20 százaléka a 41 szavazat, és ez négyötödös többséget igényelt volna. Ennyit egyébként a hazugságokról, csúsztatásokról és félremagyarázásokról.

De honnan jutottak ők ide? Onnan jutottak ide, hogy még júniusban azt mondták, Kunhalmi Ágnes fővárosi képviselő asszony és Horváth Csaba fővárosi frakcióvezető asszony irányításával - (Derültség.) fővárosi frakcióvezető úr, bocsánat - kórusban zengték, hogy az egész bevándorlás, az egész illegális bevándorlás, az a nyomás, ami az országra nehezedik, egy álprobléma, és csak a kormány szeretné egyéb gondokról elterelni a figyelmet. Ma meg már ott tartunk egyébként, hogy a DK-s, együttes, PM-es felszólalókkal meg az elmúlt napi nyilatkozataikkal meg a bizottsági üléseken elhangzottakkal kapcsolatban azt tapasztaljuk, hogy már nem is arról beszélnek, hogy ez egy álprobléma, hanem gyakorlatilag bennünket, magyarokat szeretnének idegenrendészeti eljárás alá vonni saját hazánkban. Tehát az lenne a jó, ha a magyarok mennének be ezekbe a tranzitzónákba, és a bevándorlók pedig azt csinálnának ebben az országban, amit csak szeretnének, ha van papírjuk, ha legálisan jöttek be, ha illegálisan, ha ketten, ha háromezren naponta. Azt gondolom, elképesztő ez a hozzáállás, amit a hazai baloldal művel és üzen a magyar embereknek.

(Gelencsér Attilát a jegyzői székben Földi László váltja fel.)

De szeretném jobbikos képviselőtársaim figyelmét is felhívni, nem tudom, hogy a csúsztatás szándékos volt vagy csak félrenézték ennek az 59 ezer migránsnak a foglalkoztatását. Ez arról szól, hogy gyakorlatilag amióta európai uniós tagállam vagyunk, sőt már a felkészülés során, ezt az irányelvet be kellett tartanunk. Ez egy statisztikai adatszolgáltatás, ami egy rendeleten alapul, és az uniós országban, így Magyarországon is a harmadik országbeli lehetséges foglalkoztatottak számát egyébként az illető ország által meghatározott körülményekhez és feltételekhez kötve kell meghatározni. Ez egy statisztikai szám, ez most 59 ezer ebben az évben, de szeretném mondani, hogy például 2014-ben 76 ezer volt, és a valódi alkalmazás pedig a 76 ezerből 4671. Ezen lehet mosolyogni, csak nem érdemes, és ezt kár így felfújni, mert nem arról szól a fáma, hogy itt 59 ezer migránst összeszed az ország és alkalmazni fog, ez nagyon komoly feltételekhez van kötve. Például az egyik feltétel, amit mi megszabtunk, az az, hogy azon a területen, ahol esetleg alkalmaznak ilyen embert, ott magyar embert nem tudnak alkalmazni. Tehát ez az idegen foglalkoztatottakról szól, úgyhogy ne keverjük ezt össze, és az összes eddigi számsor arról győz meg bennünket, hogy gyakorlatilag annak a lehetőségnek, amit Magyarország bejelent az európai munkaügyi hivatal felé, az 5 százalékát se használják ki a valóságban; ez szerintem ebben az évben is valami hasonló lesz. Beszéltem az államtitkár úrral, azt mondja, hogy eddig körülbelül kétezer fő alkalmazására jelent meg igény ebben az évben augusztus végéig.

Nos, szeretném még egy dologra felhívni a figyelmet. Elhangzott az, amin én nagyon megdöbbentem - több megdöbbentő is volt, de a legmegdöbbentőbb számomra mint családapa és tanárember számára, amikor a gyerekek kerülnek előtérbe egyes kérdésekben, amelyeket egyébként a felnőtteknek kellene egymás közt lejátszaniuk.

(13.50)

Teljesen elképesztő volt ma hajnalban megnézni a világsajtót, azokat a lapokat, amelyek ma hajnalban megjelentek Magyarországon, és leginkább baloldali ellenzéki kötődésűek. Ezek egy fényképet mutattak be, amint egy bevándorló házaspár a gyermekével fekszik a síneken, és rendőrök hajolnak föléjük, üzenve ezzel azt, hogy a magyar rendőrség, lám-lám, nézzék meg, mit csinál, üti-veri a bevándorlókat, lelöki a sínre. Aztán megnéztem a filmet is, azt a filmet, amit megvágtak. Abban a filmben, amit megvágtak, úgy kezdődik a történet, hogy lepottyan egy férfi a már a földön fekvő nőre, aki fogja a gyermekét, és a testével próbálja védeni, majd amikor a rendőrök onnan elszedik, üti-veri a fejét, kaparássza magát, tépi a haját, mintha valami óriási probléma lenne. Azt gondolom, hogy így viselkednék én is, ha ez történne. De nem ez történt! Van egy másik film is, a teljes film, amit elfelejtettek bemutatni, amelyen látszik, hogy az apuka lelöki a peronról a családot - így kezdődik a történet -, majd utánuk ugrik, a rendőrök pedig meg akarják védeni ettől az őrülttől a családot.

Hol vannak most azok a jogvédő politikustársak, akik egy atyai pofonért három évet akarnak lemérni Magyarországon minden emberre? Hol vannak? Hova bújtak? Ilyenkor miért nem szólalnak meg? Elképesztő! Egyébként a magyar Btk. a kiskorú veszélyeztetése paragrafust ismeri nagyon komolyan. Én azt gondolom, hogy a kiskorú veszélyeztetése nemcsak ebben a momentumban érhető tetten, hanem akkor is, amikor a Keleti pályaudvarhoz az odacsődített és egyébként felbujtott, szerencsétlen emberek még azt is megteszik, hogy vagy a saját gyereküket, vagy más gyerekét lóbálják a levegőben. Nézzék meg azoknak a gyerekeknek az arcát! Ez elképesztő! Azt gondolom, ezt vissza kell utasítanunk. És vissza kell utasítanunk azoknak a parlamenti képviselőknek a felszólalását, akik ebbe az egészbe belekapaszkodtak.

A probléma azonban ennél jóval nagyobb. Hallhattuk itt az elmúlt órákban, hogy mindenki érzékeli a problémát, néhányakat kivéve persze, illetve ők máshonnan érzékelik a problémát. De a probléma gyökere az, hogy ebben az évben Magyarország határára és Magyarországra tömegével érkeztek az illegális bevándorlók - még egyszer szeretném hangsúlyozni, az illegális bevándorlók -, akik minden úti okmány nélkül, a zöldhatáron keresztül jönnek be az országba, és gyakorlatilag azt csinálnak itt, amit akarnak. Ezeket a bevándorlókat Észak-Afrikából, Közép-Afrikából, de leginkább az ázsiai térségből, a Közel-Keletről embercsempészbandák, embercsempész hordák szervezik erre a biztonságos útvonalra. Mert ma az Európai Unióba nem a Földközi-tengeren vezet a legbiztonságosabb út, hanem nyilvánvalóan ezen a balkáni útvonalon.

Hogy hogyan keveredtünk ebbe az egészbe bele, az is megérne egyébként egy misét, de azért azt ne felejtsük el és szögezzük le, hogy ezt a helyzetet nem Magyarország idézte elő. Ezt a helyzetet az Európai Unió felelőtlen bevándorláspolitikája idézte elő. Az Európai Unió felelőtlen politikusainak a felelőtlen nyilatkozatai, akik megteszik azt nap mint nap - amikor úgy hozza a soruk, aztán másnap ezt negligálják, majd harmadik nap megint megerősítik -, hogy a nyilatkozataikkal gyakorlatilag erre biztatják ezeket a szerencsétlen sorsú embereket, s rajtuk keresztül erre az óriási üzletre ösztönzik az embercsempészeket. Az elmúlt időszakban ez egy 16 milliárd eurós üzlet volt, aminek az ára egyébként 30 ezer ember halála, akár a Földközi-tengeren, akár a szárazföldön, akár az A4-es autópályán Bécs felé. Arra ösztönzik ezeket az embereket, hogy az előző életüket hátrahagyva, mindent otthagyva, a családjuk egy részét vagy a teljes családjukat hozva, vagy önszerveződve, összeverődve, vagy az embercsempészek által új hazát keressenek maguknak, mert olyan képet mutatnak Európáról ezeknek az embereknek, hogy ide érdemes átjönni, itt autód lesz, itt lakásod lesz, itt mindened lesz. Úgy képzeljék el, hogy ezek közül az emberek közül tízből kilenc biztos nem tudja megmutatni a térképen, hol van Budapest, de azt se, hogy hol van Berlin. Mint ahogy mi fordítva is így vagyunk: ha az átlagembert megkérdezzük, hogy Burkina Fasónak mi a fővárosa és egyáltalán hol van, akkor szerintem Magyarországon is tízből kilenc ember ezt nem nagyon tudná. Ezek nem maguktól indulnak el valahová, hanem biztatják, szervezik és hordják őket az országhatárra.

Ez egy nagyon jelentős és nagyon kemény probléma, s ezt tetézi még a baloldalnak az a felelőtlen viselkedése, amellyel heteronómiai örökségből - azt jelenti ez a szó, hogy idegen hatalmak kiszolgálása - mindig valami idegen érdeket szeretne szolgálni, és ezért gyakorlatilag úgy gondolják, hogy ők itt Magyar­országon a bevándorlók pártján fognak állni, és a felelőtlen európai uniós politikusokhoz és bürokratákhoz hasonlóan ők is szinte biztatják ezeket az embereket. Hallhattuk itt Szabó Timea - azt hiszem, talán az a szó jó, hogy - uszítását a magyar kormány ellen, a magyarok ellen. Teljesen elképesztő, hogy ez a felszólalás itt a magyar parlamentben egyáltalán elhangozhatott.

S akkor innen jön, hogy hogyan lehet a problémát megoldani. Akinél a probléma megoldásával kapcsolatban ott van a bölcsek köve, az jelentkezzen! Aki ezt a problémát, ezt az összetett problémát, ezt a hatalmas nyomást varázsvesszővel meg tudná állítani, vagy csak egy-egy olyan eszközt tud mondani, amivel ez megoldható, az bizony nem ül itt köztünk, de talán az Európai Unióban sem látjuk. Akármelyik tévéközvetítést megnézzük, ahol bejelentkeznek az Európai Unió különböző városaiból a riporterek, az jól látszik, hogy ott vagy egymásnak ellentmondó, vagy éppen egymást cáfoló, egymás javaslatait lenéző javaslatok vannak a politikusok részéről, pedig az Európai Uniónak van erre szabályrendszere, ezt úgy hívják, hogy schengeni egyezmény és dublini egyezmény. Csakhogy úgy néz ki, hogy ezek csődöt mondtak.

A schengeni egyezmény elég világosan elmondja, hogy az Európai Unió határait a schengeni határokon kell megvédeni. Ehhez képest az Európai Unió meghatározó politikusai pedig azokat állítják pellengérre - jelesül minket, magyarokat -, akik ennek a kötelességüknek eleget akarnak tenni. A dublini egyezmény világosan megmondja, hogy nem lehet kószálni itt Európában összevissza, bóklászni mindenféle úti okmány és mindenféle vízum nélkül, rendetlenül, magunk után fölborítva mindent, hanem ennek megvan a maga rendje.

Tisztelt Képviselőtársaim! Ezzel a törvényjavaslattal mi a határok megvédését, a schengeni és a magyar határok megvédését, a magyar érdekek, a magyar munkahelyek megvédését tűztük ki célul. Arra kérek, mindenkit, hogy támogassa. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai