Készült: 2019.10.16.15:34:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

279. ülésnap (2013.05.21.), 212. felszólalás
Felszólaló Varju László (független)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:36


Felszólalások:  Előző  212  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARJU LÁSZLÓ (független): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ennek a törvénymódosításnak a legvisszataszítóbb része az, hogy önök a fiatalok védelme mögé bújva egy mocskos törvényt terjesztenek be, amelynek keretében a saját politikai és gazdasági üzelmeiket igyekeznek elfedni. (Folyamatos, nagy zaj a Fidesz padsoraiban.)

Bármely pontjában nézzük akár ezeket a módosításokat, látszik, hogy egyénre szabott törvényalkotást végeznek, és a saját klientúrájuknak kedvezni akarnak. Ennek keretében attól sem riadnak vissza, hogy azokat a pályázókat, akik korábban a szabályokat tiszteletben tartották, ezeket a szabályokat felrúgva most utólag módosítják, csapják be őket és verik át őket. Ugyanebbe a kategóriába tartoznak azok is, akiket most igyekeznek kárpótolni. Ezért a Demokratikus Koalíció (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból: Az mi? Az mi?) felszólít minden fideszes országgyűlési képviselőt: nyilatkozzon arról, hogy neki milyen (Nagy zaj a Fidesz padsoraiban. - Az elnök csenget.) érdekeltsége van, milyen érintettsége van, vagy az összeférhetetlenségéről tegyen tanúbizonyságot.

Eddig a közel 300 érintettből összesen heten mertek nyilatkozni. Ez az önök bátorsága, ez az, ami az önök felelőssége. Köszönöm szépen. (Közbeszólás a KDNP padsoraiból: Ki vagy te? - Taps a függetlenek padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  212  Következő    Ülésnap adatai