Készült: 2020.01.23.06:25:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

256. ülésnap (2013.02.26.), 91. felszólalás
Felszólaló Varju László (független)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  91  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARJU LÁSZLÓ (független): Köszönöm szépen. Ha már szerették volna, hogy hozzászóljak, akkor szeretném elmondani önöknek, és megismételni azt a korábbi állítást és javaslatot az önök számára, hogy az önök fogalmazása szerinti számonkérés helyett a magyar államnak olyan célokat érdemes megfogalmaznia, amelyek a kisebbségi kérdés kezelésére az európai demokráciában működőképesnek bizonyult módszereket is alkalmaznak.

Szeretném elmondani és megismételni, hogy az önök itt elhangzott állításaival szemben, amelyeket igyekeztek nekem tulajdonítani, a legelső felszólalásomban hangsúlyoztam, annak egy nagyon fontos üzenete volt, hogy számunkra nagyon fontos a magyarság, annak megélése a határon túl, annak kulturális lehetősége, a politikai képviselete, az, hogy a magyar államnak van felelőssége és feladata e tekintetben. Mindaz, amit önök állítanak, azok a mondatok, amelyek egyébként nem hangoztak el, azt tekintsük egyszerű hazugságnak.

Viszont azt állítom, hogy amit önök tesznek, és az a politika, amit a kormány folytat, kifejezetten árt a határon túli magyaroknak, megosztja őket, és ennek a megosztásnak egyetlenegy célja van, hogy önök minél több szavazatot kaphassanak. Ezzel az aljas szándékkal elkövetett cselekedettel ártanak sok százezer embernek; azzal, amit tesznek, az otthoni életükben, a mindennapjaikban okoznak kárt.

Önök ezt művelik. Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  91  Következő    Ülésnap adatai