Készült: 2019.10.16.17:52:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

256. ülésnap (2013.02.26.), 62. felszólalás
Felszólaló Varju László (független)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  62  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARJU LÁSZLÓ (független): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat, pláne, ha innét is üzennek a köztévének, hogy neki mit kellene csinálni. Hát az biztos, hogy sokat segítene, hogyha a Jobbik felszólalásainak egy jelentős részénél nagyon vigyáznának arra, hogy fiatalkorúak valóban azt ne nézhessék. De az, amit önök elmondtak, abban lényegében nem volt benne, amit én állítottam.

Tisztelt Pálffy Képviselő Úr! Én nem állítottam, hogy gyalázatos az, amit önök mondanak. Azt viszont állítom, hogy gyalázatos az a politika, amit a Fidesz csinál. Az a gyalázat, hogy önök visszaélnek azzal a helyzetükkel, és embereknek kizárólag azért adnak állampolgárságot, hogy egyébként az ő szavazatukat megnyerjék és ezért a magyarországi választásokat ezzel befolyásolják. Lelkük rajta!

Egyidejűleg tisztelettel szeretném jelezni, a Demokratikus Koalíció soha és sehol nem mondta, hogy bármit vissza szeretne vonni. Mi tiszteletben tartjuk azt, ami megtörtént, akár az állampolgársággal is, de egy dolgot mindenképpen szeretnék állítani, hogy az, ahogy önök ezt teszik, biztos, hogy nem európai, és ezzel jelentősen ártanak a környezetünkben élő kisebbségeknek, ártanak az ő mindennapjaikban az adott országban, legyen az Románia, legyen az Szlovákia.

Ehhez képest pedig tanulhatnának azokból az európai példákból, amelyeket itt jómagam is felsoroltam, de hát nem hiszem, hogy önöknek csak ebből kellett volna ezt megismerni, hiszen hogyha komolyan foglalkoznának ezzel a kérdéssel, és valóban szándékuk lenne érdemben tenni Magyarországon a határon kívül élő magyarokért, akkor mindezt már megtették volna.

Köszönöm szépen a figyelmüket.
Felszólalások:  Előző  62  Következő    Ülésnap adatai