Készült: 2019.10.18.11:56:37 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

231. ülésnap (2012.10.29.), 277. felszólalás
Felszólaló Varju László (független)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  277  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARJU LÁSZLÓ (független): Köszönöm szépen. Viszonylag gyorsan jutottunk el odáig, hogy a badarság szóhasználat uralkodik el, miközben hozzászólása végén képviselő úr is megállapította, hogy jelentős módosításra szorul a törvényjavaslat; ezt pontosítani kell, ezt nem lehet megúszni.

Ezzel együtt azt a kétkedést, ami az elmúlt években az önök által folytatott kormányzásból következik, engedjék már meg nekem, hogy ami ebbe a történetbe belefér, azt önök meg is teszik, már csak azért is, mert éppen az önök egyik kiváló társa mondta: nem azt kell figyelni, amit mondok, hanem azt, amit csinálok. Na most, önök egészen mást csinálnak, mint ami ebbe a szövegbe bele van írva. Ebből kifolyólag ezt valamilyen módon helyre kell állítani. Vagy arról beszéljenek, amit leírtak, vagy pedig inkább ezt a törvényt vonják vissza, mert totálisan értelmetlen. Értelmetlen abból a szempontból, hogy olyan költségekbe viszi ismét Magyarországot, amelynek következtében éppen önök, akiknek fontos lenne, és a figyelemfelhívásunk ellenére a családoktól, az egészségügytől és az oktatástól vonnak el pénzt, esetleg újabb adókat fognak bevezetni azért, hogy ezt finanszírozni tudják, és több mint 100 milliárd forinttal terheljék meg magát a költségvetést; mindezek alapján azt gondolom, hogy ez teljesen felesleges kiadás.

S ha már a felelősségről beszélünk meg hogy kiket képviselnek, akkor mindig jusson eszükbe a MOL-részvényvásárlás: mire a repülővel hazaértek Moszkvából, már akkorra jóval kevesebbet ért az a részvényérték, mint amennyit arra elköltöttek, és az legalább ennyire volt felesleges.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  277  Következő    Ülésnap adatai