Készült: 2023.05.30.07:27:12 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

85. ülésnap (2019.10.21.), 206. felszólalás
Felszólaló Orbán Viktor (Fidesz)
Beosztás miniszterelnök
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 1:37


Felszólalások:  Előző  206  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: A mai napon, azt hittem, hogy ezekre a kérdésekre már egyszer válaszoltam, de ha a képviselő úr ragaszkodik hozzá, megismétlem. Tehát először is: van egy írásos megállapodás az előző főpolgármester és a magyar kormány között. Annak minden betűjét és minden számadatát be fogjuk tartani. Ez egy megállapodás.

A „kivéreztetés” ügyében  délután is elmondtam -: Magyarországon szeretne jó néhány város és falu úgy kivéreztetve lenni, mint Budapest. Miközben Budapesten 1600-1700 milliárd forintnyi beruházást fejeztünk be, melyik vidéki városban van akár csak ennek a megközelítő értéke is? És ott is emberek élnek, kedves képviselőtársam! És folyamatban van több mint 4000 milliárd forintnyi beruházás Budapesten. Melyik városban van megközelítőleg ekkora összeg? Tehát én azt javaslom önöknek, hogy mielőtt dobálóznak olyan súlyos szavakkal, hogy „kivéreztetés”, legyenek óvatosak, és tanulmányozzák a tényeket.

Azt pedig végképp ne akarja  hacsak nem akar rosszat a fővárosnak , hogy visszaállítsuk azt, ami 2010 előtt volt. Ugyanis 2010 előtt ez a város el volt adósodva.

(18.30)

Ha önök azt akarják, hogy visszaadjuk azt a 270 milliárd forintnyi adósságot, amit átvállaltuk Budapesttől, ha lesz ilyen kezdeményezés a közgyűlésben, visszaadjuk ezt az adósságot, de mi Budapesttől átvállaltunk 270 milliárd forintnyi adósságot, többet, mint a többi várostól. Kérik ezt vissza? Gondolják meg, kérem, miről beszélnek! (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  206  Következő    Ülésnap adatai